Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bitch!

Omdat mske het beu was dat er zo soms eens met haar voeten werd gerammeld, kocht ze zich een boekske dat heet: “Handboek voor de bitch” van Jan Dijkgraaf.

Jan Dijkgraaf bedoelt het dan wel in de positieve zin, niet over mensen die andere mensen de duvel gaan aandoen maar net gaan verhinderen dat andere mensen hén de duvel aandoen, persoonlijk zou mske een ander woord verkozen hebben. Het klinkt niet goed dat “bitch”.

Awel, mske heeft nogal ogen getrokken, want zeg nu zelf, hoe verbaasd zou je zijn als je tot de conclusie zou komen dat je zelf al een halve bent? Verbaasd hé. Bekanst een natuurtalent.

Dat mske meer “neen” moet zeggen, dat wist ze al, maar er is nog altijd een veel te groot verschil tussen weten en doen. De andere zaken die nog interessant lijken zullen we nog eens aan de werkelijkheid moeten toetsen. Daar gaan we eens werk van maken. Als we er maar plezier aan beleven newaar.

Maar er zijn nog enkele punten waar mske geen werk gaat van maken, gewoon omdat mske nu eenmaal mske is … iemand die gewoon haar eigen goesting doet.

Previous

De kletstante

Next

Om er het sch… van te krijgen

7 Comments

 1. Niet gezellig willen kletsen aan het ontbijt en dan verbaasd zijn als je er achter komt dat je weleens een bitch kunt zijn..?

 2. ms

  Ik noem dat niet kletsen aan het ontbijt aangezien ik er geen woord tussen krijg. En als ik dan toch moet zwijgen, dan liefst in stilte.

 3. Bitch!!

 4. Even serieus..volgens mij hebben wij echt geen boekjes nodig..we kunnen best assertief genoeg zijn als het nodig is.

 5. ms

  Even serieus? Dat boekje is best grappig.

 6. Gettie

  En in het Nederlands is het even erg hé als ze zeggen: “smerige/vuile t..f”. Ik weet niet wat die
  hondjes er mee te maken hebben Sloef. Jij wel?
  pssst, tussen ons nu; ik begrijp niet wat er mis zou zijn met mske, ik vind dat ze meer dan genoeg rekening gehouden heeft en nog rekening houdt met haar omgeving, de meeste mensen inbegrepen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén