Nu zit mske al de ganse dag met Zus in haar hoofd. Zus is 1.56m pure energie. Heel bleke huid en honingblond. Het type dat dus écht niet in de zon moet lopen. En wat staan de mensen nu in drummen klaar om aan mske te vertellen? Dat het in Egypte 50° is.

Als kind zag Zus er uit als een lief klein meisje, maar was meer een kwajongen, de vrouwelijke versie van de witte. Waar andere meisjes ervan droomden om feetje of prinsesje te worden, speelde Zus Hulk of Bruce Lee.

Zus was als kind overenergiek. Ze kon niet stappen, ze moest lopen. Ze kon geen deur dichtdoen, ze moest die dichtsmakken. Zus slalomde met haar fietske tussen de onderbroken witte lijnen door met haar handen in de lucht en bestuurde de fiets met haar voeten. Zoneke en het buurjongetje dierven haar wel treiteren maar ze bewaarden altijd een vrije zone van 10m afstand tussen hen en Zus in.

In het vijfde leerjaar sloeg ze haar boekentas rond de oren van een aanbidder, die haar net ten huwelijk had gevraagd

Toen er voor de eerste keer een kinderkarnavalbal georganiseerd werd, vroeg mske aan Zoneke en Zus als wie ze zich wilden verkleden. Zoneke ging als ridder maar mske schrok wel toen het categorieke antwoord van Zus luidde: “Den duvel!”

Nadien heeft de Belgische Nationale Ploeg dat idee overgenomen. Oordeel zelf!