Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De lekstok

Deze week zat mske op de bus naast een meisje dat geen kind meer was. Het meisje had een lekstok, wat ze nu een lolly noemen, in haar mond.

Nu is er bij een lekstok geen handleiding die zegt dat ze enkel voor kinderen zijn. Dus daar heeft mske niks op tegen. Wat ze wél vindt is dat zo een lekstok op een rijdende bus gevaarlijk is. Die chauffeur moet maar eens abrupt moeten stoppen. En dan zit die lekstok in je stroot.

Vroeger dus ook al. Misschien was mske als kind al veel te serieus of zag ze gevaren die een ander niet zag, maar je zou haar nooit met een lekstok zien rennen hebben. Op speeltuigen ging ze er trouwens ook niet mee. En ze heeft Zoneke en zus ook altijd voorgehouden er voorzichtig mee om te springen.

Een lekstok dat eet je als je ergens rustig naar de bloemetjes en de bijtjes zit te kijken of als je een boek leest. En zelfs dan moet je nog oppassen dat je bij het bladeren het ding niet zélf in je stroot duwt.

Naar mieren kijken mag trouwens ook …

En voor de liefhebbers …

Previous

Van waar kwam die nu weer

Next

Wie roept Lander?

2 Comments

  1. Aah jammer..véél te veel lollies!!!
    Mijn moeder zei altijd dat we vooral het stokje vast moesten blijven houden en nee..rennen met zo’n ding in je mond mocht ook niet.
    Maar aan een ‘lekstok’ likken als je naar de bloemetjes en de bijtjes aan het kijken bent??? ik weet niet goed wat ik me daar bij voor moet stellen hoor, maar ik krijg al rode oortjes van de gedachten alléén..!!!

  2. Gettie

    Hahaha mizzD, grappige adequate woordspelingen met de lekstok,likken, bloemen en bijtjes en het is de lekstokkenman in het bad waar het om draait

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén