Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van waar kwam die nu weer

De eerste echte mooie lentedag was achter de rug toen hier gisteren morgen zomaar ineens … “een beest” zei mske die het vliegende ding wel zag uit haar ooghoeken maar het nog niet terdege bekeken had. Het beest zwijmelde wat rond, zigzagde en dook en zag er niet gezond uit. Slow greep de vliegenmepper.

“Het is geen wesp” zei mske, alle gesneuvelde wespen hier in huis indachtig “ik denk dat het een bij is”. Er werd dus niet gemept want er zijn al bijen te weinig.

mske dacht aan het goeie ouwe stekkedozeke waar je zulke beesten mee kon vangen en weer laten vliegen. Maar ze had nu eenmaal geen stekkedozeke.

Ineens was de bij weg. Had ze zich verscholen? Was ze ondergedoken?

Maar dan zei Slow: “ze zit in je haar” en hij trachtte haar te vangen met een pot en een gazet. En toen bedacht hij dat mske, al was ze nog in badjas, eigenlijk ook gewoon naar buiten kon wandelen met bij en al. Dat deed mske dan maar en de bij vloog fris en monter de wijde wereld in.

Previous

Het gemis

Next

De lekstok

7 Comments

 1. Ja bijen..ook al gezien ( er staat er vandaag zelfs eentje op één van de foto’s op m’n blog)..en vooral ook héél veel hommels..en die zijn pas traag..die lijken wel gedrogeerd! Van de week een dikke zomaar midden op straat en een poes ernaast die er steeds met haar pootje tegensloeg..grappig gezicht!

 2. Hier ook al zo’n trage bijen opgemerkt. Maar de traagheid zal van de honger komen. Zoveel” eten” vinden ze nu nog niet!

 3. Sloef goede middag…

  en de bij was blij, want ze hoort er weer terug bij ! Fijne groetjes )pepino

 4. Gettie

  Trage hommels al gespot, bijen nog niet en voor wespen is het nog veeeel te vroeg denk ik.

 5. En Maya De Bij kon weer vrolijk de natuur in vliegen!

 6. bea

  Nog geen bijen gezien. Wel een vliegend, bruin beest dat voor zijn eigen nog niet had uitgemaakt of het een vlieg of een tor wou zijn. De vliegenmepper zit nog ver weg dus heb ik mezelf maar uit de voeten gemaakt.

 7. Hier was er ook al eentje binnen, en met wat hulp weer buiten. Maar een bikke bromvlieg heeft met de vliegenmepper een ferme tik gekregen en viel terplekken dood.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén