Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Met goede bedoelingen

Sommige mensen gaan er van uit dat bepaalde handelingen altijd in de smaak gaan vallen. Dat is niet zo. Integendeel!

Zo kan het gebeuren dat iedereen samen in het restaurant zit en de kelner komt vertellen dat het omwille van de leverancier niet echt mogelijk is dat de groep van de kaart kan kiezen. Ze stellen wel ter compensatie een gans diner voor met inbegrip van voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert en dat voor een prijsje …

Tegen dat het hoofdmenu er aan komt geeft mskes maag al aan dat het al lang volstaat. Ze geeft haar eten dan maar aan Slow en het dessert, dat vond ze ook maar niks.

Wat ze ook niks vond, was dat het intussen al half elf was terwijl ze de volgende ochtend zo vroeg uit de veren moesten.

Die dinsdag avond, het zelfde scenario met een kleine doch belangrijke nuance. De kelner is niet de vriendelijke kelner van de dag ervoor maar een knulleke dat zich blijkbaar van eigen belang bewust is en doet of hij: “grote cola” niet begrijpt want hij brengt nog maar eens een vingerhoedje.

De keer daarop zegt hij arrogant: “nog groter dan dit?” Waarop ze met zijn allen maar een pint van een halve liter maar gevuld met cola zijn gaan bestellen, maar dan wel bij de Maître d’Hôtel die toegaf dat de kelner gestresseerd was door hun afwijkende vragen.

Tegen dat het hoofdmenu er aan komt geeft mskes maag al aan dat het al lang volstaat. Ze geeft haar eten dan maar aan Gert-Jan en het dessert, dat vond ze ook maar niks. Er was een sabayon voorgesteld maar er waren ook niet genoeg ingrediënten dus werd het maar een luxueus ijsje, maar mske is geen ijseter en ging onmiddellijk haar brein bevriezen.

Het werd deze keer elf uur.

Woensdagavond zei mske dat ze niet meer meedeed met dat circus, dat ze in de stad wel iets zou gaan eten en eens op tijd in bed zou liggen. Ze was die maandag verdorie om 5 u op gestaan en de tijd dat ze het nachtje door kon is al lang voorbij. Bobonnekes hebben hun slaap nodig.

mske weet wel dat ze het deden om hen goed te stemmen. mske weet wel dat het de bedoeling is om hen volgend jaar terug te laten komen, maar zoals ze tegen haar aardige collegaatje zei: er zijn momenten waarop een mens nogal primitief is in zijn wensen, namelijk eten en slapen.

Previous

Het toppunt

Next

Meertaligheid

5 Comments

 1. Vind dat toch vreemd..dat je niet kunt kiezen..lijkt me geen kwestie van de leverancier, maar te moeilijk voor de kok(s) in de keuken om alles op tijd klaar te hebben om tegelijk op tafel te zetten als het verschillende dingen zijn. Niet erg professioneel hoor.
  Dat het dan voor een prijsje gaat oké..ze kunnen zo ook spul kwijt wat niet goed loopt hè..is voor hén ook gunstig.

 2. Heel herkenbaar verhaal … heb ook liever kwaliteit dan kwantiteit … en de houding van sommige kelners is ook niet oké. Zo hadden wij voor een feest op voorhand de menu vastgelegd, voor de kids tomatensoep MET balletjes, toen de soep op tafel kwam waren er GEEN balletjes en protest alom, we riepen de kelner en vroegen naar de balletjes, hij bracht diepvries soepballetjes in een grote kom aan en schepte m’n moeder (die ernaar gevraagd had) zoveel balletjes in haar bord dat de tomatensoep overliep … dit was dus ons laatste feest (hier in de buurt, je zal de bekende zaak ook wel kennen)in de Waterhoek.Bloggroetjes en ik hoop dat je je slaap ondertussen al bijgehaald hebt.

 3. @ Chris..
  Allemachtig..zoiets geloof je toch bijna niet zeg!

 4. Sloef goede middag…

  en dan schrikken die tenten dat ze geen volk meer over de vloer krijgen en zeker in deze tijd zouden ze extra vriendelijk moeten zijn en trouwens niet alleen in deze tijd ! Fijne groetjes )pepino

 5. Het getuigt van arrogantie alsof jij blij mag zijn om daar te kunnen eten.Dat is geen reclame voor hun zaak ,want daar ga je toch niet meer naar toe.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén