Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Culinair degusteren

Tja en wat is nu eigenlijk onze mening over die culinaire hoogstandjes met weinig op het bord?

Dat is niet moeilijk. Voor ons is eten iets dat je doet om niet te sterven. Dat moeten echt geen massa’s voedsel zijn die je krijgt en er mag, neen moet zelfs, smaak in zitten. We gaan niet zo ver als iemand die we ooit kenden, die beweerde: “het moet niet goed zijn, als ’t maar veel is”.

Die toprestaurants echter dienen niet om er te gaan eten, die dienen om er te gaan proeven, om de smaakpapillen te strelen. Dat iemand daarvoor geld wil neerleggen … ach ja, elk mens zijn hobby, maar dat ze dan durven stellen dat die restaurants er moeten voor zorgen dat de mensen én een voorgerecht én een hoofdschotel én een dessert nemen, elk aan een prijs waar mske een ganse week kan van eten, dan vindt mske dat ze beter gewoon thuis normaal goed kan eten zonder dat ze zich bespied moet wanen door iemand die haar glas wijn moet bijvullen of haar stoel onder haar schuift of op haar servet staat te geilen.

En bovendien, als mske iets gegeten heeft dat haar smaakpapillen streelde, dan wil ze niet zomaar direct onmiddellijk daarna daar iets anders achter, waardoor het effect van het eerste onmiddellijk teniet zou gedaan worden.

Slow is ook de grootste eter niet, maar ze moeten zich toch realiseren dat iemand met het postuur van Slow, met zo een culinair bord voor zich, moet denken: “nu zie ik het, nu zie ik het niet” of schrik moet hebben om te ademen omdat het zou verdwijnen met de luchtverplaatsing.

We hebben het ook niet zo begrepen op die borden waar het eten blijkbaar in het midden op een minuscuul vierkant op een torentje gestapeld wordt. Maar daar gaan we niet over uitwijden, nu niet en in de toekomst niet. Ons motto is: “als je normaal doet, doe je al onnozel genoeg”. Zodoende …

Previous

Pis-kak-periode

Next

Heb jij dat ook?

6 Comments

 1. hallo ms ,ik ben terug .Dank voor je bezoekjes .Ik had enkel wat tijd om zelf iets op de blog te zetten en de reacties te lezen.
  Ach wat staan er weer grappige overpeinzingen hier. Die pudding periode heb ik met de kinderen ook gehad. Met de kleinkinderen was het meer met hun eten. Ik maakt hun bord op als volgt het haar waren stukjes vlees,de aardappelen of puree was het gezicht en de groenten werden als ogen ,oren en neus en mond tussn de pataten gepropt.Bij Kevin was het altijd de zee met een berg zand en forten met water errond. Dan moest ik veel saus maken!Met de jongste doe ik dat ook nog. Het is geen al te beste eter en op die manier eet hij zijn bord leeg.Hij krijgt dan een hoopje puree natuur en een hoopje puree met gepureerde groenten eronder gemengd.Of verhaaltjes vertellen uit een prentenoek. Ach watzou een mens al niet doen om ze te doen eten.
  Maar ik moet geen bepoteld eten hebben ,zoals je daar beschrijft dat torentje en dan een likje saus errond ;ik eet graag goed en soms veel te veel.Ma

 2. hallo ms ,ik ben terug .Dank voor je bezoekjes .Ik had enkel wat tijd om zelf iets op de blog te zetten en de reacties te lezen.
  Ach wat staan er weer grappige overpeinzingen hier. Die pudding periode heb ik met de kinderen ook gehad. Met de kleinkinderen was het meer met hun eten. Ik maakt hun bord op als volgt het haar waren stukjes vlees,de aardappelen of puree was het gezicht en de groenten werden als ogen ,oren en neus en mond tussn de pataten gepropt.Bij Kevin was het altijd de zee met een berg zand en forten met water errond. Dan moest ik veel saus maken!Met de jongste doe ik dat ook nog. Het is geen al te beste eter en op die manier eet hij zijn bord leeg.Hij krijgt dan een hoopje puree natuur en een hoopje puree met gepureerde groenten eronder gemengd.Of verhaaltjes vertellen uit een prentenoek. Ach watzou een mens al niet doen om ze te doen eten.
  Maar ik moet geen bepoteld eten hebben ,zoals je daar beschrijft dat torentje en dan een likje saus errond ;ik eet graag goed en soms veel te veel.Maar het moet maar zo lekker niet zijn.Dus die grote borden met niKs op zijn niet aan mij besteed;

 3. Oei wat is er hier gebeurd. Ik zal wel ergens verkeerd geklikt hebben. Sorry ik ben in rodage vandaag,hahaha

 4. MS’ke denkt precies hetzelfde als Kaatje over eten.
  Mijn mannetje is wél een grote eter. Die zegt altijd dat hij met dat “sjiek eten” zijnen boktand nog niet kan vullen.
  Ik ga wel graag eens iets gaan eten. Maar dan neem ik maar één schotel, dat vind ik voor mijzelf meer dan genoeg.

 5. Op restaurant neem ik enkel een hoofdschotel…of ze nu smoelen trekken of niet. Trouwens ik krijg niet meer op. Moet ik soms een op mijn voorhoofd schrijven : “ik ben een kleine eter” ?
  En goede wijn zal ik thuis wel “degusteren”, ik neem altijd de huiswijn. Als ze zich daar aan laten kennen, dan kun je er beter wegblijven.

  Groeten

 6. ridder

  TITEL: gesprek
  na afloop van restaurant bezoek tussen kok en aanzittende ridder:kok- ‘hoe vond u het vlees?’ ridder- oh,makkelijk, het zat verstopt onder die twee boontjes!
  koenie kiplekker,heeft het ook niet zo begrepen op die ‘light-menu’s’, groet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén