Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De ene hoffelijkheid is de andere niet

Eigenlijk viel er nog wat te vertellen. Iets dat gebeurde tijdens dat weekend aan zee.

Slow en mske stappen op de kusttram. mske zoekt een plaats en Slow ontwaardt de kaart.

Nog voor Slow dat gedaan heeft komt er een oude vrouw die eist dat mske haar laat zitten, maar mske had die plaats voor Slow.

Nu is het wel zo, dat mske nogal geschrokken was door het voorval zodat ze niet opmerkte dat er nog heel wat plaatsen vrij waren op die tram. Maar mske is recht gestaan en heeft gezegd dat die ouwe feeks de ganse bank mocht hebben. Pas op hoor! mske heeft die ouwe feeks geen ouwe feeks genoemd.

En toen ze al recht was zag ze dus al die lege zitjes omdat alle breeduitzittenden dan begonnen met hun tassen op schoot te nemen.

Nu is oudere mensen laten zitten een teken van hoffelijkheid, maar een zitje opeisen is volgens mske er gewoon over.

En dat is niet de eerste keer op die kusttram. Enkele jaren geleden was dat zelfs iemand die nog jaren en jaren jonger was dan mske, maar die had het dan wel bij een écht jonge geprobeerd en dat pakte niet.

Previous

Naar St. Truiden

Next

Sjaaltjes voor Slow

3 Comments

  1. bea

    Het leven is aan de durvers (of de ongemanierden)

  2. Nou ja zeg..je kúnt het als compliment opvatten..dat je er jonger uitziet dan je bent, maar feitelijk zijn wij ook niet meer van de jongsten hè..en zouden we gewoon netjes mogen blijven zitten en zouden inderdaad écht jongeren op moeten staan. Maar die ouwe feeksen weten precies wie ze aan moeten spreken voor het gewenste resultaat volgens mij..!

  3. Het was misschien haar geliefkoosde plaatsje!Ik heb op een bomvolle kusttram eens meegemaakt dat een vrouw met een dochtertje van een jaar of tien ,zo maar begon te schelden op al die ouwe mensen die gratis reizen en dat zij en haar dochterje moesten betalen en dat ze niet zou opstaan!! Niemand vroeg haar iets en niemand gaf teken dat ze haar zitplaats wilden..hoewel er veel bejaarde mensen rechtstonden.Ik denk dat ze reacties verwachtte maar niemand zei iets.Een paar haltes later is ze uitgestapt Ik vraag me nog altijd af of ze daar werkelijk moest uitstappen .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén