Er zijn vervelende situaties … dat er vervelende situaties zijn. Zo wilden Slow en mske gisteren tanken maar aangezien ze vandaag aan een tankstation passeren waar het goedkoper is, gingen ze daar maar een minimummeke bijkappen. Efkes later stapte Slow terug in en keek hoogst verbouwereerd. “Kaart geweigerd” zei hij “dat komt daar op en dat met een spiksplinternieuw kaart”. “Dan moet je met het briefke tanken” zei mske en gaf hem haar laatste bankbiljet want ze moesten nog geld afhalen ook. Terwijl Slow tankte overdacht mske wat er gaande kon zijn met die kaart en ze wou zo snel mogelijk naar een filiaal van hun bank, want als er met die kaart wat scheelde …

Een dik kwartier later haalde mske zonder problemen met die kaart geld van de rekening. En zodoende konden ze in het terugkomen nog eens aan dat tankstation stoppen om er met nog een briefke wat bij te kappen.

Wat gebeurde er aan de automaat? Een vrouw stond wat zielig te kijken naar haar kaart en die wat op te poetsen. Ze heeft het drie keer geprobeerd. De man na haar heeft het één keer geprobeerd en is weggereden. Bij de volgende werkte de automaat perfect.

Een automaat met luten? Maar wel erg vervelend … en schrikbarend. Slow en mske kregen al visioenen van een weekend zonder geld.