Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fiets te groot of mske te klein

Het is jaren geleden, mske was op Schiermonnikoog en huurde een fiets. “Hij is wat aan de grote kant” zei de verhuurder en mske vond dat ze nog nooit met zo een zalige fiets had gefietst.

Toen ze eens met Slow’s zus’ fiets reed had ze hetzelfde gevoel van vlotter rijden alhoewel, die fiets zou te groot zijn geweest. Tja, Slow’s zus is wel serieus wat groter dan mske.

mske huurde zich nu weer een fiets en ze vloog gezwind langs bos en duin en ze vroeg maar aan de verhuurder welke framemaat die fiets had. “Eigenlijk is die wat groot” zei de man.

Wel verdraaid, als mske beter kan fietsen met een grotere fiets, zal ze zich eens een grotere fiets gaan aanschaffen en dan mogen ze nog op de proppen komen met de “juiste” maat. Het zijn zij niet die hem moeten trappen hé!

En dan heb je nog die uitleg van de fietshandelaars langs dees kanten. Die zeggen dat je met een Nederlandse fiets bij ons niets kan doen omdat die naafversnellingen hebben en dan beweren ze dat je, als je zo recht zit, geen kracht op dat stuur kan zetten in de bergop.

Dat is natuurlijk best mogelijk. Dat kan natuurlijk zijn. Maar het is ook mogelijk dat dat geldt voor koereurs en nepkoereurs die door het landschap zoeven. mske is geen koereur, ze fietst alleen maar graag. Ze hoeft dus ook niet te zoeven.

Previous

Effe oefenen

Next

Horrorscenario

1 Comment

  1. Je voelt dat zelf het beste hè, waar je het fijnst op fietst..da’s ook de bedoeling van een proefritje vóór aankoop.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén