Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dat was daar e spel!

“Drie keer per week” zegden we toch? Dat is de bedoeling … nà de vakantie, maar tijdens de vakantie? Alle dagen natuurlijk, behalve als ze op vakantie zijn.

Daar gingen ze, zoals gezegd, die zondag naar Leeuwarden en ze zouden, om de week te breken, op woensdag naar Franeker fietsen om te gaan zwemmen.

Dat plan viel in het water, al is dat in dit geval verkeerd uitgedrukt. Op dinsdag was er veel wind geweest, zo een 5 Beaufort en op woensdag gaven ze 4 Beaufort, wat toch al een stevig windje is om tegen op te boksen.

Slow en mske besloten maar met de trein te gaan. mske bekeek nog even de website om de exacte openingsuren te noteren. En zodoende stapten ze die woensdag goedgemutst, Slow mét muts, mske zonder, op die trein en daarna naar dat zwembad.

Daar vielen ze bijna achterover! Daar hing een papier op die deur: “Uitzonderlijk op 31 juli gesloten”. Ze bekeken elkaar. Dat had op die website niet gestaan. Maar ze konden daar voor die deur staan zeggen wat ze wilden, die ging niet open. Slow wou toch iemand spreken en stapte dan maar de receptie van het grote geheel binnen, dat is daar een sportcentrum en camping … allee een allegaartje van een beetje van alles.

De receptioniste wist van niets, ah ja, die had met dat zwembad niets te zien en die zei dat het haar die ochtend ook had verwonderd … maar ze stak mske wel een papier onder de neus dat ze net van die website had afgeprint waar het wél op stond. Net of ze dat daar niet kunnen op gooien tussen 23.00u en 10u ’s morgens.

Ze vond het erg, maar ja, in Franeker is zoveel te beleven. Zo was er dus op 31 juli de PC! Het had wat met kaatsen te zien en misschien konden Slow en mske dààr eens gaan naar kijken. Ze zei dit op een toon net of zij daar het kaatsen hadden uitgevonden. Misschien is dat wel zo, maar in elk geval heeft mske al weet van kaatsen van toen ze nog een petiete mske was, want haar grootvader ging ook naar het kaatsen kijken en dan niet in Franeker maar in zijn eigen dorp.

Hierna hadden Slow en mske echt geen zin meer in Franeker en al hadden ze oorspronkelijk gedacht om, na het zwemmen, het stadje te bezoeken en er een hapje te gaan eten, stapten ze toch maar terug richting trein.

Uit die trein kwam een massa volk! Allemaal voor die PC! mske was blij dat ze niet gebleven waren.

Terug in hun pension hebben ze de website geopend en ja … ziedet?

Nah ja! Slow en mske waren op vakantie en gingen hun plezier niet laten vergallen.

Aangezien ze voor die ganse dag regen gegeven hadden en het er wat bewolkt uitzag zijn ze dan maar het Hannemahuis binnen gestapt, al zijn ze niet echt museumbezoekers.

Die avond zei mske, terwijl ze laptopte en het dan ook mailde: “het zou regenen en we hebben geen druppel gezien”.

Slow wou nog even Harlingen in het donker filmen. Maar wat was die snel terug! Het regende namelijk.

(Lees verder onder de foto)

Toen ze thuis kwamen vonden ze nog twee redenen waarom ze blij waren dat ze niet naar dat kaatsen waren gaan kijken:

 • Slow vond een bericht waarin stond dat de inkomprijs 10€ per persoon bedroeg. Jawadde!
 • mske vond een bericht waarin stond dat een Vlaamse blote vent het spel daar had verstoord.

En wat wij over blote venten denken, dat zegden we vorig jaar al.

Previous

Slik! Maar dan niet letterlijk …

Next

Wat hebben ze niet gezien?

8 Comments

 1. Maar voor die 10€ kregen ze toch een extraatje te zien ! hahaha

 2. ms

  Voor de PC in Franeker was dat 20€ hé Magda. 10€ per persoon!

 3. slow

  Zitplaatsen entree
  Banken € 17,50
  Tribunes € 25,00

  Staanplaatsen
  (alleen aan de kassa op 01/08/2012)
  0 t/m 5 jaar gratis
  6 t/m 12 jaar € 5,00
  13 jaar en ouder € 10,00
  alleen finale € 5,00

 4. M’n Friese zwager heeft ook gekaatst toen ie nog in Friesland woonde..is daar echt wel een ding, zeker die PC..dat jullie daar nou net moesten zijn toen dat evenement er was! Het spél is niet te snappen vind ik trouwens..hartstikke ingewikkeld met al die regels en verschillende onderdelen.
  Maar ik had een stadje zéker wel eventjes nog bekeken hoor..al die mensen zaten in dat stadion hè..daar had je in de stad zelf niet zo’n last van gehad.

 5. ms

  Ze waren wel aan het toestromen. Uiteindelijk ben ik blij dat we er niet zijn gebleven, als je achteraf bekijkt wat daar gaande was.

  Alleen jammer van die 10€ trein, we hadden er meer plezier aan beleefd hadden we er een bootje van gevouwen en op de Noorderhaven aangemeerd.

 6. Daarom juist..omdat je toch je goeie geld al uitgegeven had aan die trein..had ik er toch maar het meeste van gemaakt hoor.
  Maar het is wél een evenement ja..de drukte zal te vergelijken zijn met die in Gent tijdens de Gentse feesten..niet iets dat ik expres zou opzoeken, maar als ik dan tóch in Gent was, zou ik niet meteen weer terug gaan hoor.

 7. Ik was al verwonderd dat mijn reacties
  moet toelaten worden, maar ik dacht dat het om veiligheid was.
  Hopelijk is het opgelost,ik heb het foutje recht gezet

 8. ms

  @ Liliane: dat was al lang, dat ik telkens efkes die “e” daar ging bijzetten. Meestal regelt dat zich vanzelf maar nu bleef het aanslepen en toen Magda het voorhad heb ik maar even gemaild.

  Maar het is in orde.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén