Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Slik! Maar dan niet letterlijk …

Amaai ség! mske wou eens gaan zwemmen in Nederland! mske keek haar ogen uit. Ze zei: “zwemmen in Nederland, dat is voor rijke mensen zelle!”

Een zwembeurt voor een volwassene kost in Landen 2€. Slow en mske hebben een 25-beurten kaart. Die heeft hen 40€ gekost.

In Nederland betaal je tussen 3,50€ en 4,90€.

“Helaba!” zei Slow “in de Wezenberg in Antwerpen betaal je ook 4€”. “Mja” dacht mske “dat van Landen is maar een oud 25 m-bad met een ploeterbadje er naast, het zou kunnen”.

Dus zocht ze dat van St. Truiden op. En ja …

Maar mske wou niet recreatief, die wou alleen maar zwemmen. Tel die prijzen maar eens aan een minimum van 3 beurten per week.

In elk geval, als ze wou gaan zwemmen, dan moest ze betalen. Dat deden ze dus. Ze togen naar het zwembad van Leeuwarden. mske was verkocht! Het 25m bad was een zaligheid omdat het een volledig diep bad was en er zodoende niet aan de kant kon gestaan worden om te keuvelen. Het recreatiebad? Er waren bubbelbaden ook en je kon er naar buiten.

Ze besloot dan maar dat van St. Truiden ook eens een bezoekje te brengen. Dat deden ze gisteren. Ze betaalden 1,5€, dat is niet de normale prijs hoor, maar de grote schuifaf was kapot en daarom …

Het is natuurlijk niet hetzelfde als dat van Leeuwarden … maar het heeft wel iets, vooral openingsuren op de middag tijdens het schooljaar, wat je in Landen niet hebt. Daar kan je in de winter, na schooltijd, in het donker en de kou nog met je fiets naar het zwembad, want zo laat rijdt er geen belbus.

Previous

Slow wist het

Next

Dat was daar e spel!

10 Comments

 1. Ah já..het zwemmen is niet goedkoop hier nee..komt dat het allemaal van die ‘uitgebreide’ zwembaden zijn inderdaad. Het is al wat jaartjes terug dat ik ging zwemmen, kochten we een 20-badenkaart met z’n drieën (dat mocht) en dan was één zwembeurt zo’n €2,60..zal inmiddels ook wel meer zijn,want dat zwembad is ook verbouwd dus.
  Gooh..wat leuk..heb je meteen een beeldje van jezelf laten maken?..wist niet dat dat kón!

 2. bea

  Redelijk duur in Nederland als het is om baantjes te zwemmen.
  Die openingsuren in St-Truiden zijn interessant, wie gaat zwemmen over de middag zal waarschijnlijk niet met een overrompeling van volk te maken hebben.

 3. Schuif af of gene schuif af, in ’t water zal het wel heerlijk geweest zijn … !

 4. ms

  @ mizzD: tja, ze vonden ons zó on-weer-staan-baar!

  @ Bea: In Landen kan je tijdens het schooljaar ten vroegste om 16.00u en dat is niet alle dagen. Het zal een beetje puzzelen worden om een deftige planning te maken.

  @ Klaverke: vooral het buitenbad!

 5. Begrijpelijk..wie zal dat niét vinden?

 6. Btw..ik dacht dat je je haar alleen had laten knippen..wist niet dat je het ook had laten kleuren!

 7. ms

  Dat is mijn haar niet … dat is mijn badmuts.

 8. Aha..natuurlijk! Moeten mannen bij jullie ook badmutsen op?

 9. ms

  Hier in Landen? Ja hoor! Zie je die van Slow niet?

  In St. Truiden hoeft het niet. Dat zwemt iets aangenamer. Maar ja, elk voordeel heb zijn nadeel en vice versa hé.

 10. In het prachtige nieuwe sportcomplex hier kost baantjes trekken 2.50 € per beurt en nog goedkoper met een 10 beurtnekaart. Maar het andere en spectaculaire deel met glijbanen, bubbelbaden, allerlei douches en sauna toestanden… kost het 9 € per keer voor volwassenen. Dat vind ik toch veel geld en natuurlijk blijven de mensen daar uuuren in het zwembad om waar voor hun geld te hebben.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén