Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het malheureuse bloeske

De dag dat Slow en mske hadden afgesproken met vrienden daar in het hoge noorden, was mske dolblij dat ze haar kleinere short had meegenomen. Ze was net voor de vakantie tot de conclusie gekomen dat ze daar niet meer in kon.

Maar toen, die dag, na amper twee dagen ging het wel weer. Er was echter een probleem. Ze had geen bijpassende bloes bij. Die ging ze zich maar kopen daar op de braderij.

Die avond, was me dat schrikken, zij Slow dat achterkant van het bloeske gepluisd was. mske was er het hart van in. Dat kwam natuurlijk door dat rugzakske.

mske googelde wat, hoe ze die pluiskes weg kon krijgen. HA! Blijkbaar bestaat er een pluizendief, pluizenverwijderaar, pluizentondeuse, te verkrijgen bij Blokker. En er was een Blokker in de winkelstraat. mske kocht zich de miniversie, dat is altijd handig om mee te nemen.

Ze zette zich aan het tafeltje, legde het bloesje plat en ging aan het scheren … oh zo héél voorzichtig. Nah! Dat was goed gegaan, alleen dat laatste plukje wou ze ook nog hebben. Was er een plooitje? Was mske wat onvoorzichtig? Een snee in dat bloeske. mske was er het hart van in. Ze maakte het dicht, maar ze had enkel witte en zwarte draad.

Slow zei: “had je het me niet getoond, ik had het niet gezien” maar ja, mske vond het toch niet goed.

Eens thuis gekomen heeft ze onmiddellijk die zwarte draad terug los gemaakt en het met garen van een overeenstemmende kleur hersteld.

En nu ziet ge er nog minder van, zelfs mske moet gaan zoeken.

Previous

Iets waarover men het meestal niet heeft

Next

Enne …

5 Comments

 1. Oh ja..al mijn shirts zijn gepluisd van m’n rugzak..maar ik laat dat lekker zitten..het zit op m’n rúg..ik zie dat zelf niet! hahahahaha!

 2. ms

  Hm, normaal zit ik er ook niet mee, maar het is niet bepaald een rugzakbloesje.

  Die combinatie was die keer uiterst occasioneel.

 3. bea

  Een malheur gebeurt nog dikwijls eens op het laatst Ik vermoed dat het geen effen bloesje was anders zou de herstelling niet echt onzichtbaar zijn….of ms is een bijzonder goede naaister

 4. Met zo’n tondeuseke moet je echt goed opletten. Mijn schoonzus was me eens aan het helpen bij het naaiwerk en zij zou de pluizekes afschreven van een truitje.Allemaal goed gelukt ,alleen toen het truitje gewassen was zag je dat er overal steekjes waren los gekomen

 5. ms

  Dat had ik zelf ook al bedacht. Ik had alle pluisjes minuscuul onderzocht. En ééntje heb ik niet durven scheren.

  Het is ondertussen al gewassen hoor! Met de temperaturen van de afgelopen weken doe ik niet te dikwijls het zelfde aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén