Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het ezelsvel

Het is heel lang geleden dat Broer in het eerste of tweede leerjaar een stukske zou opvoeren waarin om één of andere rede een ezelsvel nodig was.

Nu is het al eigenaardig dat één of andere een ezelsvel in zijn kast zou hebben maar blijkbaar hadden de nonnekes dat. En Broer vroeg aan mske om dat mee te brengen.

Een volwassen mske zou al twee keer napeizen maar een klein mske … en het was Broer die het vroeg. mske toog naar de non van dienst en vroeg het ezelsvel. Ze kreeg een uitbrander. Niet omdat het een grap was maar omdat ze zulke serieuze dingen als ezelsvellen wel zelf regelden met de jongensschool.

Later is het nog enkele keren gebeurd dat men mskes hulp inriep en toen ze effectief haar handen uit de mouwen stak het verwijt kreeg dat dat haar zaken niet waren.

mske past dus goed op voor ezels die haar bij iets wil betrekken. Soms is het moeilijk te onderscheiden en ja, dan kan het nog eens gebeuren dat ze met een ezelsvel blijft zitten.

Previous

De prestatie

Next

Het nummerke

5 Comments

  1. Een ezelsvel??? die nonnen hadden dat??? en jij vind er nú ook nog een plaatje van???? ongelofelijk! Maar de strekking van je verhaaltje is niet zo ongelofelijk.. helaas! daar lopen we allemaal weleens tegenaan.. tenminste.. de mensen met een goed hart dan.

  2. ms

    Dat plaatje? Simpel hoor. Ezelsvel is ook een sprookje.

  3. Een Vlaams sprookje?..verzonnen door nonnen die anders nutteloos met een ezelsvel zaten???

  4. ms

    Hm nee … de schrijver is Charles Perrault. Nederlanders kennen het ook. Kijk hier maar eens naar de bron.

  5. Allemachtig! heb ik dat hele lange verhaal nog helemaal uitgelezen ook.. wat een ezelsvel ben ik!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén