Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maastricht ofte de flessen³

We blijven hier dus maar over flessen bezig, al zijn het deze keer weer andere. Het betreft hier namelijk die flessen die Slow en mske ooit in Nederland kochten en er statiegeld op betaalden. Die zijn hier momenteel, nu niet direct in grote getale maar toch, wel ten overvloede aanwezig.

Ooit had een grensbewoner hen voorgesteld dat ze de flessen maar aan hen zouden geven, ze gingen toch regelmatig naar Nederland winkelen en zouden die flessen wel meenemen. Slow en mske gaven vier flessen mee maar zagen de € nooit. mske bedacht dat ze dan evengoed de flessen kon laten staan voor de mensen van het hotel maar uiteindelijk besloten ze ze dan maar mee te brengen naar huis en ze bij een volgend Nederlandverblijf mee te nemen.

Dat kwam er nooit van, gewoon omdat ze dan al elk een koffer en een tas meezeulen.

Slow had ook al naar de nieuwe Albert Heyn in St. Truiden gebeld. Je weet maar nooit dat de mogelijkheid zou bestaan … niet dus.

Aangezien Slow en mske nu toch al anderhalf jaar aan het zeggen zijn dat ze nog eens terug gaan naar Maastricht dachten ze daar dan maar ineens die flessen in te leveren ook.

MQe zei dat ze er haast moesten mee maken want dat er mogelijk wat ging veranderen met dat statiegeld. Slow had daar halvelings ook al iets over gelezen en zodoende zouden ze vorige week zaterdag naar Maastricht treinen. Dat ging niet door omdat ze die zaterdag al wat anders hadden. Ze zouden dan maar donderdag er voor gaan, maar dat ging ook niet door.

Nu zijn ze nog niet geweest, de flessen staan hier nog en het wordt dringend. Ergens tussen kerst en nieuwjaar mske, er zal niets anders opzitten.

Previous

Ontgoocheling herstel je niet zomaar

Next

Hupsakee!

2 Comments

  1. Mooie foto van Maastricht.. eigen foto?
    Ik heb geen weet van dat er iets gaat veranderen aan dat statiegeldsysteem, maar zou best eens kunnen.. alles wordt wegbezuinigd dat niet genoeg geld oplevert. Dat die flessen dan weer meer in het milieu terecht gaan komen en dat dat nog veel méér kost, zover kijkt me niet hè.. nooit verder dan de neus lang is!

  2. meer flessen sparen en van het statiegeld de reis betalen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén