Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Buitengooien … zo’n kerel!

Het liedje van Armand klonk laatst weer op de radio. Als er nu één liedje is waarbij mske haar stekels opzet … Och ja, vroeger waren er nog maar dan zette ze enkele minuutjes de radio af, maar nu staat de radio wat te ver.

Het ding is, volgens mske, niet anders dan de verwoording van jaloersheid van de ene op de andere en wraakname daarover door het afzeiken van iemand die er van kant noch wal kan aan doen. Blijkbaar vindt hij gewoon zichzelf te min.

En dan zeggen dat het niet is dat hij niet van haar houdt? Dat van die rozen … tot daar toe. Maar hoe hij haar moeder en broer door de mangel haalt getuigt van bitter weinig respect voor een vrouw waar hij zogezegd van houdt.

“Ik denk dat je beter kunt gaan”? Dat vindt mske er ook van.

Previous

Dyatlov Pass Incident

Next

Beestenboel

2 Comments

  1. Haha.. ‘Ben ik te min?’ vind ik een fantastisch lied! Smaken verschillen duidelijk.. opvattingen ook.

  2. Euhmm.. dat over dat ‘opvattingen’ behoeft wellicht een toelichting hehe.. ik bedoel dus dat ik het lied zeker niet opvat als een verwoording van jaloersheid.. het gaat volgens mij simpelweg om gewaardeerd te worden om wie je bént en niet om wat je hébt. Het vooroordeel van mensen met poen over de wat minder bedeelden..dat het allemaal domme armoedzaaiers zijn, daar schopt ie tegen aan. ( misschien slaat ie door over de dingen die híj dan wel vindt van (de opvattingen) van die mensen, maar dat hoort er een beetje bij.. als jij vindt dat je laag neergezet wordt, kun je van je tegenstander ook wel negatieve dingen verzinnen hè). Je moet het ook in een bepaald tijdsbeeld zien hè.. dat liedje werd gemaakt in de tijd van de ‘rooie socialisten’ tegen de ‘elite van de gevestigde orde’ oftewel de kapitalisten.
    Ik kreeg in m’n verkeringstijd ook te maken met een schoonmoeder met dat soort vooroordelen.. en die was zélf ook maar van eenvoudige kom-af, die had het van zichzelf hoog in de bol gekregen. Gelukkig was mijn lief zelf niet zo en stond hij in de ‘discussies’ achter mij.. anders had ik wellicht ook gezegd dat ie maar beter kon gaan hehe.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén