Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dood en begraven

Nog even terug de begrafenissfeer in. We lazen onlangs dat het stadsbestuur van Landen de kleine kerkhoven rond de kerkjes wil weghalen. Ze willen grotere groene parkkerkhoven.

Dat is nu één van de dingen waar mske nog niet over dacht, ze dacht dat ze nog tijd had, maar ze begint daar nu wat aan te twijfelen, aan die tijd.

Vorige week zei ze het nog tegen Broer dat ze niet wéér in een kaske wou gestopt worden. Ze wil uitgestrooid worden. En ze vertelde dat ze ooit, lang geleden aan die verre locatie had gedacht. Maar Broer zei dat hij zich nog niet naar daar zag reizen met mske in zijn bagage.

Die locatie is inderdaad passé. Eigenlijk zou ze liefst samen met Luc, maar dat zou inhouden dat één van hen beiden op de andere moet wachten.

Wat mske betreft moet dat kunnen.

Previous

Nog maar eens een laatste wens

Next

Tankbank

3 Comments

 1. Las vorige week toevallig in een krant van twee hoogbejaarde mensen die niet naar een verzorgingshuis wilden en toen samen zelfmoord hebben gepleegd.. in het bijzijn van hun kinderen. Ik kreeg het er een beetje benauwd van.. hoe graag die mensen hun hoofd te ruste wilde leggen. En die vrouw had ook op die man gewacht.. want zij had wel al eerder gewild. Poeh.. zware kost hoor.
  Maar ik ga zéker ook geen plaats in liggen nemen nee.. hopelijk kan iemand míjn as ook gaan uitstrooien op een mooie plek.

 2. Gettie

  oh, ik wil ook vrij dwarrelen over de aarde wanneer ik poeder ben geworden, of strooisel rond een bloemenstruik of boom.
  Geen graf voor mij en geen verplicht poetswerk voor de kinderen. Zij hoeven geen kerkhofbezoek om herinneringen aan mij te hebben. Net zoals ik dat heb met mijn vader en hij wist dat op voorhand.
  Mijn kleinzoon ziet het groots, hij is bereid om op de top van de Mount Everest te gaan staan en mij met de wind laten meewaaien dan. (brrr is dat dan niet te koud

 3. Mij zouden ze in zee mogen uitstrooien. mijn man en zoon zeggen ” We strooien je wel in de schelde dan kom je ook in zee” .Alles is goed, als ik maar vrij ben.Uit eindelijk weet je het toch niet meer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén