Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloedonderzoek

Ze hadden mske zo precies wat bang willen maken, die mensen die zegden dat ze op haar leeftijd, het klinkt alsof ze stokoud is, toch wel regelmatig haar bloed moet laten onderzoeken. Maar mske voelt zich goed, topfit zelfs, ondanks de dingen die niet meer kunnen.

Maar als ze dan kijkt naar de dingen die wel nog kunnen in tegenstelling tot van die jonge springers … maar allee dat is een ander verhaal.

Feit is, mske was niet meer gerust en ze maakte een afspraak bij de dokter voor een bloedonderzoek en ze nam Luc op sleeptouw.

Twee dagen later mocht ze bellen voor de uitslag en dat deed ze.

Ha! Het was niet nodig om ongerust te zijn. Luc moet zijn eten wat in het oog houden want zijn vetgehalte is niet zo optimaal. Daar schrok mske toch wat van. Want als je hen samen ziet en je zegt dat één van beiden … gegarandeerd wijst iedereen dan mske aan.

Afin, vanaf nu gaan ze dat alle jaren doen. Dat is een feit. Je kan beter alle jaren te horen krijgen dat je gerust mag zijn omdat er geen reden tot ongerustheid is. Oh zo!

Previous

Onze buitenwereld

Next

Nooit meer

3 Comments

  1. Vetgehalte.. da’s toch je cholesterol? ja, dat is van vriendlief ook iets te hoog, maar de mijne is bijzonder goed.. de huisarts wilde wel ruilen zei ze. Dat hangt dus niks samen met of je er stevig uitziet of niet.. simpelweg met of je de juiste vetten eet.

  2. ms

    Blijkbaar niet, want Luc’s cholesterol is goed. En wij eten hetzelfde, alleen Luc wat meer dan ik.

    Hij eet natuurlijk ook meer vlees dan ik. Ik weet niet of dat de reden is, dat ga ik nog eens uitzoeken.

  3. Ooh ja.. even gegoogeld.. gaat dus om het vetpercentage als je een berekening loslaat op lengte, gewicht en omvangmaten. Nou ja.. Luc is groot en flink, maar heeft niet echt een heel dikke buik hè.. dat scheelt al voor die berekening. Voor vrouwen gaat het vooral om de heupen.. als jij daar dan wat dikker bent, schiet dat percentage omhoog.
    Ik ben met die berekening veel te zwaar.. dat wist ik zelf ook al, maar wat zij aanraden om af te vallen gaat me sowieso nevernooit lukken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén