Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dubbele namen

We hebben het niet over de nieuwe wet die pasgeborenen twee achternamen geeft, we hebben het niet over het feit dat mske dezelfde naam heeft als haar tante ms en we hebben het ook niet over Kozzeke, die met dezelfde naam door het leven stapt als de grootvader van zijn grootvader.

We hebben het nu over namen die in éénzelfde generatie in éénzelfde familie voorkomen, al nemen we die familie wel wat ruim.

Zo wisten we al dat Zoneke en de vriend van Boeke dezelfde voornaam hebben. En dan krijgen we te horen dat Zonekes vriendin ook al heet zoals de dochter van mskes jongste broer.

Maar nu blijkt ineens dat ook de nieuwe vrouw van Tikkewikke dezelfde voornaam heeft als Bollie en de man van mskes jongste nicht dezelfde als mskes jongste broer.

Het moet niet gekker worden, een mens zou zich nog meer gaan verspreken dan de oudjes van de vorige generaties.

Previous

Achterhaalde bussen

Next

De verjaardagskalender van nonkel Bob

1 Comment

  1. Oeh lastig hé.. dat wordt dan altijd met een toevoeging erachter anders weet niemand over wie je het hebt! In onze familie komt de naam van m’n moeder nogal veel voor.. een zus heet zo en een nichtje.. en een tante en m’n schoonmoeder heten toevallig ook zo. En dan heb ik er ook nog ’s een paar in m’n vriendenkring die zo heten!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén