Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Achterhaalde bussen

Als je vroeger ergens moest zijn waar je niet bekend was, kon je gewoon aan de buschauffeur vragen om je even iets te laten weten als je er uit moest. Dat kan in sommige gevallen nog.

Indertijd toen mske naar school ging met de bus waren er drie chauffeurs. En iedereen beefde als het Popeye was, want Popeye die dierf stoppen en zomaar een paar medereizigers, kinderen wel te verstaan, van de bus zetten waar ze helemaal niet moesten zijn.

Maar nu heb je meestal geen vaste chauffeur meer op een bepaalde lijn en dan kan het zijn dat die het helemaal niet weet, meer nog, dat hij zelf aan de reizigers gaat vragen: “moet ik nu links of rechts?”

Op de trein heb je dat probleem, meestal toch, niet, daar wordt het omgeroepen of heb je een scherm. Het kan wel een probleem geven als de luidspreker van de wagon waarin je je bevindt een fezelaar is. Maar kom, dat is spijkers op laag water zoeken. Het werkt.

Bovendien kan je op voorhand op internet wel alle stopplaatsen van je trein bekijken, een trein stopt toch, een bus daarentegen niet.

Ook de metrolijnen zijn over het algemeen ook uitgerust met een schermpje en het wordt er ook aangekondigd.

Waarom kan dat nu op die bussen van De Lijn ook niet? Verdraaid nog aan toe! Je voelt je zo stuntelig als je niet weet waaraan of waaraf.

Previous

De spiegel

Next

Dubbele namen

2 Comments

  1. Moet wel kunnen ja.. hier hangen ze ook in de bussen van de RET, van die schermpjes.
    Heb alleen ooit een buschauffeur geweten die de weg niet wist omdat ie opgeroepen was om te rijden toen de treinen niet konden rijden op een bepaald traject. Moest er wel om lachen eigenlijk dat een passagier voor in de bus als gps fungeerde hehe. Maar die bus stopte ook alleen maar bij het treinstation waar de trein ook gestopt zou zijn, dus daar werd ik niet zenuwachtig van.

  2. Bij de lijn? Waarom moet het nu gemakkelijk zijn als het moeilijk ook kan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén