Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloggen voor de bots?

Ik heb een boek over bloggen. Het heet: “How blogs work – Tips & tricks voor beginnende en ervaren bloggers”. Het is van Stephanie Duval.

Ik heb het nog niet gelezen en ik weet niet of ik dat ga doen. Ik heb er wel al in gebladerd, wat mij de indruk gaf dat het vooral gaat over het lokken van lezers -waar op zich niets mis mee is- en over het geld verdienen met je blog -waar ook niets mis mee is- waar bij mij toch het schoentje wringt.

Want ergens zag ik: “je kan het ook voor je plezier doen”. En dat was het.

Ik doe het dus voor mijn plezier. Heb ik lezers? Ja! Zoveel te beter. Heb ik een blogkring? Neen. Dat hoeft ook niet. De blogs die ik bezoek lees ik graag en ik hoop van mijn bezoekers hetzelfde. Dat niet al die mensen die lezen hier reageren kan me niets schelen.

Misschien is het een wat infantiel blog. Of zoals iemand eens zei: “je schrijft altijd over Luc”. Daar kan ik enkel op antwoorden: “waar het hart van vol is loopt het blog van over”.

Maar ik wil niet de beste blogger zijn, ik wil er plezier aan beleven. Ik wil enkel het beste zijn in wat ik het beste wil zijn.

Ik wil gewoon mezelf zijn en mijn eigen goesting doen en dat is al moeilijk genoeg.

Previous

Geluk moet je maken

Next

Ons dagelijks brood?

3 Comments

 1. Bea

  Groot gelijk dat je je niets laat voorschrijven. Het moet plezant blijven!

 2. Ik begrijp eigenlijk heel dat gedoe niet van blogs populair maken en er geld mee verdienen… Alle, een blog is toch een soort dagboek? Met verhaaltjes over uw leven en zo? Als ze daar geld mee willen verdienen, met verhaaltjes over hun leven, dat ze dan memoires of zoiets neerpennen en verkopen.

  (Ik denk trouwens dat mijn zus hetzelfde boek heeft, ze begon mij daar ook dingen uit te zeggen en ik heb haar geantwoord dat ik gewoon doe waar ik zin in heb, dat ik mij niet aan regeltjes houd. Ze heeft mij ook eens uit een fotografieboek de ‘regels van fotografie’ gezegd, en daar heb ik net hetzelfde op geantwoord.)

 3. 1- There are no rules.
  2- Stick to number 1

  Kind regards,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén