Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ons dagelijks brood?

Ik heb altijd brood gegeten, van kindsbeen af. Ik heb daar nooit last van gehad.

Een jaar of drie terug kreeg ik pijn in mijn maag. Nu is mijn maag altijd al mijn zwak punt geweest, bij manier van spreken. Die kent wat van rebelleren tegen wat haar niet zint. Maar dat had ze nooit op brood gehad.

Het was me dan ook in den beginne niet duidelijk waar die pijn vandaan kwam, tot ik noteerde dat ze op kwam zetten na een broodmaaltijd, waar brood toch één van de weinige constanten is.

Ik at geen brood meer en had geen last meer.

In het hotel in Leeuwarden at ik brood -ja zie een mens kan daar toch zo eens een ongelooflijke goesting naar krijgen- en dat zonder problemen. Ik dacht dat het misschien een tijdelijke stoornis was. En het heeft niets te zien met België vs. Nederland, het was enkel in Leeuwarden.

Eens thuis gekomen … Geen tijdelijke stoornis dus.

Wat voor brol stoppen ze de laatste tijd eigenlijk in ons brood?

Previous

Bloggen voor de bots?

Next

Een beetje gevaarlijk

2 Comments

  1. Bea

    Naast broodverbeteraars, ook schadelijke additieven. Bij de additieven gaat het om bewaarmiddelen zoals sorbinezuur, propionzuur, azijnzuur, citroenzuur, melkzuur; emulgeermiddelen zoals lecithine; textuurverbeteraars zoals al dan niet veresterde mono- en diglyceriden; antioxidanten zoals tricalciumorthofosfaat, L-ascorbinezuur, en ook artificiële kleur- en smaakmiddelen. Er worden giftige chemicaliën gebruikt om het meel te bleken en chemicaliën om de schimmels en bacteriën te doden. In sommige graanproducten wordt bakpoeder gebruikt dat aluminium bevat.

    Niet zo fraai hé? Maar het kan ook dat je glutenallergie hebt natuurlijk…

  2. Ik ben gek op brood, vooral stevige zuurdesembroden.

    Smakelijke groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén