Al jaren geleden had ik een Dropbox waarmee ik grote bestanden ontving en doorstuurde. Het werkte altijd feilloos.

Met de intrede van de apps op Windows, kwam OneDrive op de proppen en omdat ik OneNote ging gebruiken om mijn boekenlijsten na te zien, kwam ik ook automatisch op OneDrive terecht. Er was ook nog “the Cloud” van Belgacom Proximus.

Miserie dat ik met die dingen had. Ik kreeg meer meldingen dat ze vol stonden dan dat ze iets deftigs voortbrachten.

The Cloud was zo snel verdwenen als hij er had op gestaan.

Die OneNote heeft het twee keer verstaan om mijn boekenlijst gewoon te verwijderen. De eerste keer was dat een bittere pil want ik kon een groot deel van boeken terug gaan inventariseren.

De tweede keer blijkbaar een wraak van OneDrive. Aangezien in instelde dat er niet meer automatisch foto’s mochten opgeslagen worden en er verder een hoop afgooide waar ze geen zaken mee hadden, besliste dat ding maar om dan maar ineens die boekenlijst ook buiten te gooien, waarop ik nu OneNote én OneDrive buiten gooide. Dat kan je niet echt, maar ik heb ze op non-actief gezet.

Mijn boekenlijsten staan nu op Dropbox en ik heb daar een beter en veiliger gevoel bij.