Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bijwerken met bijwerkingen

De laptops hier ten huize hebben de onhebbelijke gewoonte om met updates op de proppen te komen als we niet thuis zijn. Dat betekent dat die updates er door komen in situaties die niet echt optimaal te noemen zijn. Wi-fi in een hotel is niet altijd van topkwaliteit.

Het verwonderde ons dan ook niet dat Windows 10 op Lucs laptop zich meldde toen we op Arran verbleven. Luc heeft een poging gedaan, maar aangezien er geen vooruitgang zichtbaar was en wij niet op vakantie gaan om updates te doen heeft hij het zaakje maar gesloten. Eens thuis heeft hij de update manueel aangezet. Het liep op wieltjes.

Nu kreeg ik ook die uitnodiging en met goede moed, het was toch goed gegaan op Lucs laptop, begon ik er aan. Het ging nog sneller. En toen kon ik niet meer inloggen op mijn laptop. Luc zocht en zocht op internet, reikte me allerlei oplossingen aan, die niet werkten. En ik kreeg visioenen van een bezoek aan een pc-deskundige.

Ik begon ook te zoeken op mijn telefoon. En daar had ik al snel een andere oplossing gevonden. Ik ga nu niet zeggen dat ik beter zoek dan Luc want net toen ik met de vereiste actie begon, zei hij dat hij nog wat had. Juist! Dat wat ik uitprobeerde. Het was geen sinecure om de juiste vinkjes vast te krijgen en uit te vinken op een flitsend scherm, maar kom, het lukte. En ja. Windows 10 was hier ook een feit.

De dag daarop ging toch WordPress vertellen dat hij naar Billie wou, in dit geval WordPress 4.3. Eerst leek alles in orde, maar toen bleek dat ze mijn faviconinstellingen hadden weggemoffeld en dat mijn zelf gekozen startpagina niet meer kon instellen op de telefoon.

Deze vaststelling werd gevolgd door weer googelen en zoeken tot ik uiteindelijk ook daar de weggemoffelde instellingen vond en besloot dat ik die automatische favicon zou uitschakelen zodat ik weer zelf kon inschakelen wat ik wou zowel op de laptop als op de telefoon.

Terwijl Luc druk doende was met de gefilmde stukjes kwam er nog een probleem bovendrijven. Op één of andere manier was zijn microfoon pleite. Als hij muziek van een bepaalde bron bij enkele van die filmpjes wou, moest en zou hij die microfoon terug aan de praat krijgen. Enig onderzoek wees uit dat de oorzaak moest gezocht worden bij eventuele updates zoals die van Windows.

En toen begonnen op deze laptop al die plugins van het blog te updaten. Ah ja, als die dat niet doen, zijn ze niet meer compatibel met WordPress zelf.

Die microfoon van Luc? Die is ondertussen natuurlijk ook al opgelost al heeft hij een paar keer serieus “foert” gezegd.

Gisterenmorgen! Lap zeg! Ik startte mijn laptop op en kreeg de melding: “kritieke fout: startmenu werkt niet”. Mijn browser was ineens mijn standaardbrowser niet meer. Word lag zo dwars als de treinbils. De knoppekes op mijn taakbalk speelden een welles/nietes om pinnekeshaar van te krijgen.

Uren heeft dat spelleke geduurd en dat terwijl ik om zes uur opgestaan was omdat ik niet meer kon slapen. Alle mogelijke en onmogelijke oplossingen heb ik uitgeprobeerd en geloof me, er staan meerdere van die mogelijkheden op het internet, maar geen enkele die werkte. Tot in de opdrachtprompten heb ik zitten wroeten.

En toen zei ik: “en nu is’t uit!” En ik probeerde zelf iets. En dat werkte. En toen was het twee uur in de namiddag.

Previous

De spanning van de boog

Next

Pruikenwinkel gezocht

2 Comments

  1. Pierre heeft Windows 10, maar ik blijf maar bij mijn Windows 8

  2. ms

    Ik niet. Moest het nu echt niet gewerkt hebben zou ik teruggegaan zijn naar 8.1, maar meestal ben ik er wel snel bij om bij te werken.

    Als je niet bijwerkt kan het zijn dat de overlapping te groot wordt. Ik ben zo mijn WordPerfect kwijt geraakt en ik weet nog die eerste keer dat ik WordPress wou bijwerken … Toen moest ik ook ineens enkele versies verder en dat diende dan handmatig te gebeuren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén