Zo af en toe zetten ze in de krant, waarschijnlijk als ze eens zonder ander nieuws zitten of alles al tot vervelens toe uitgemolken is, zo een artikel waarvan je je afvraagt welke nieuwswaarde het heeft.

Zo had je een tijdje geleden een verslag over een grootmoeder die absoluut door haar kleindochter geschminkt wou worden. Het resultaat noemden ze verbluffend.

Ieder zijn meug, dacht ik en ook wel even: “mooi als je naar een feestje moet”.

En toen kwam dat verhaal over die acteur die voor verwarring zorgde door met zijn vriendin en zijn tweelingdochters op de foto te staan.

Een beetje kleursel om je eigenheid te onderstrepen, kan ik wel waarderen. Maar om nu zo een karakterloos poppengezicht te laten aanpleisteren? Als je nu veel van die foto’s bekijkt zien die meisjes/vrouwen er allemaal gewoon hetzelfde uit. Is dat een schoonheidsideaal? Iedereen krak hetzelfde?

Voor de huid zou een masker uiteindelijk al veel gezonder zijn.