Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dromen dat je …

Ook al meegemaakt dat je ’s morgens opstaat met die gedachte die als een lastige vlieg rond je hoofd hangt? Dat je denkt: “Vannacht had ik een inval voor het blog … maar wat was het nu ook weer?”

Dat gebeurde bij mij wel al meer. Soms komt het idee wel terug binnen gebuiteld, soms kiest het de vrije ruimte en zie je het nooit meer weer.

Soms denk ik dan dat ik gedroomd heb dat ik iets weet om over te bloggen.

Het overkwam me weer, vorige week. Hardnekkig bleef het hangen. Hardnekkig probeerde ik het te verdringen, maar het was te sterk. Ik ging er over zitten denken. Had ik nu zelfs echt gedroomd dat ik er ook een foto van nam?

Ik vond niks tussen de foto’s. Ik vond wel de foto van de erwten. Die nam ik omdat we zo prettig onnozel bezig waren geweest bij die erwten, wij twee overjaarse pubers. Maar uiteindelijk had ik besloten de anekdote maar niet te vertellen. Het was echt nogal kinderachtig.

Maar waarover ging het dan wel? Om moedeloos van te worden. En die lastige vlieg gedachte was maar niet weg te krijgen.

Tot ik bedacht dat ik het misschien met de gsm fotografeerde. En ja, dan zit het niet in de fotomap maar wel in de wolk die in ons geval dumpdoos heet.

En jawel, door het bezoek van de kleindochters had ik die dumpdoos nog niet uitgezocht en daar had ik ze … de foto’s én het idee er achter.

En dan kon ik mezelf wel een pets rond mijn oren geven want de bijhorende foto, die ik met het fototoestel nam, daar had ik bij het foto’s bekijken toch wel vierkant overgekeken zeker.

Previous

Gelijkheid

Next

Een driedaagse vakantie

17 Comments

 1. Ergens steeds weer over kijken, het is me bekend.

 2. Dit herken ik: iets niet zien wat langs kwam. Soms een paar keer.
  Wat blogideeën betreft: die schrijf ik meteen op. Ook in bed.
  Jammer is dat ik de krabbels soms niet kan lezen of begrijpen. Te gehaast neergekrabbeld. 🙁

 3. Dit doet me denken aan een stukje van Carmiggelt, die had ook ’s nachts de beste ideeën. Dus op een zeker moment pen en papier naast zijn bed gelegd en gelijk het idee verkort opgeschreven. De volgende ochtend werd hij wakker met een blij gevoel, want hij hoefde zijn idee maar te lezen en hij had weer een onderwerp voor een nieuw stukje. Hij pakte het blaadje papier van zijn kastje en daar stond in grote letters : ‘Eekhoorntje op lange weg’ 🙂

  • Haba

   nu nog uitzoeken wat hij daarmee had bedoeld 😀

   • ms

    Hoe toevallig! Carmiggelt bedoelde daarmee dat ik vorige dinsdag niet mocht vergeten om een foto te nemen van die eekhoorn op de weg … 😂😂😂

    Ik vroeg me al af wat ik met die foto moest aanvangen. 😉

  • ms

   Ik heb zo een briefje waar klaar en duidelijk op staat: “Falls the Shadow”.

   “Het is een film en het is ook een boek” zegt mijn kleindochter. Maar dan nog, dan weet ik nog niet waarom ik het opschreef.

 4. ik vergeet mijn dromen van zodra ik wakker wordt. Veel inspiratie leveren die dus niet op. Over iets heen kijken is nu eenmaal één van mijn specialiteiten.

  • ms

   Mijn dromen weet ik soms nog heel even en dan zijn ze weg. Maar in half slaaptoestand blijft er meer hangen.

 5. Lig ik in de spam ?

 6. elsjeveth

  Nu ben ik toch ook wel curieus naar de erwten anekdote.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén