Ik was jong en omdat ik van mijn moeder niet buiten het dorp mocht uitgaan, gingen Ex en ik meermaals naar de cinema.

Die ene keer kregen we Deliverance te zien. Jong als ik was, was ik gechoqueerd door die film, ondanks de Dueling Banjos, ondanks het toch wel vlotte verhaal dat na die ene scene toch niet bleef hangen.

Later las ik het boek en nog later bekeek ik de film nogmaals, zonder probleem dit keer. Ik was niet meer het onschuldig wicht maar had al meer gezien.

Gewenning dus!

Nu, in deze tijd, zie ik overal filmpjes opduiken waarbij staat: “niet voor gevoelige kijkers”. Ik kijk niet. Ben ik een gevoelige kijker? Neen! Die filmpjes zijn meestal -volgens mij- enkel goed om haat en tweedracht te zaaien.

Zodoende probeer ik toch te verhinderen dat ik gewend zou raken aan wat ons momenteel zo veelvuldig voorgeschoteld wordt.

Voor mij geen gewenning! Dank u!