Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gratis films

Na wat gehakketak met het mobiel internet in Sunparks, een uitstapje van Oostduinkerke naar Oostende en toch een kost buiten bundel, begrepen we er niets meer van.

Ik contacteerde Proximus, die me wisten te vertellen dat ik met een allegaartje zat. Er was het pack dat dateerde uit de tijd dat ik zelfstandige was en de twee telefoons die dan weer niet in dat zelfstandigenpack begrepen waren. En toch hadden we één pack.

Ik stelde dan maar weer de vraag of we niet beter zouden overschakelen naar een ander pack. Dat had ik na het stopzetten van de zaak al eens gevraagd maar had toen als antwoord gekregen dat ik dan duurder zou uitkomen met de eigenaardige vraag erachter of dat BTW-nummer me zo erg in de weg zat.

Deze keer zei men dat dat alles veel zou vereenvoudigen en dat ik dan ook naar het klantennummer voor niet-zelfstandigen kon bellen.

Veel blablabla om te komen tot wat ik wil zeggen. In dat nieuwe pack zit ook een maandelijkse gratis film, te kiezen uit 12 films. Daar was het ons nu niet om te doen, maar ja, als je hem dan toch krijgt …

Zaterdag -ah ja, want zondag was maart al om, hebben we dan maar snel Mud bekeken. Dat was, voor zover ik er wat van gelezen had, de beste optie en al was het nu ook geen topfilm, hij was niet slecht, enkel wat traag. Dat gekregen paard … je weet wel.

Zondag stond er al een nieuwe te blinken en dan te zeggen dat wij al jàren recht hebben op drie films die we ooit ter compensatie kregen omdat de laatste aflevering van een reeks niet was opgenomen. Die drie films hebben we nooit bekeken omdat we niet wisten -en er ook de moeite niet voor deden om te weten- hoe we die dienst moesten gebruiken.

We gaan die kadofilms eens wat beter in het oog houden, je weet maar nooit wat er uit de bus komt.

Maar … we gaan ook het betalende aanbod eens beter bekijken. Zo een film huren kost minder dan in de cinema. Even naar de cinema kost namelijk stukken van mensen en dan word je nog geambeteerd door kauwgeluiden van hen die blijkbaar niet zonder iets om te knabbelen kunnen.

Dat knabbelen dateert van vroeger, denk ik toch. Mijn moeder was ook zo. Als we naar de cinema gingen, gingen we zitten, deed zij haar sjakosj open en haalde er een zakske uit en kregen we allemaal een karamel … die aan de tanden bleef plakken en dan zat je de hele film verveeld met dat plakkerig ding in je mond. Karamellen waren echt niet aan mij besteed. Bovendien mocht je er ook niet op sabbelen of knabbelen want dan “sssttte” mijn moeder de hele cinemazaal bij elkaar.

Nu, hier thuis doen we dat niet. Wij knabbelen niet tijdens een film, wij drinken niet tijdens een film, wij kijken gewoon.

Afin, niks dan voordelen dus aan een film die je gewoon via je televisie kan kiezen en die je onmiddellijk kan bekijken. Het overwegen waard.

Previous

Stinkers onderweg

Next

Koffie!

22 Comments

 1. Voor mij geen cinema. Ook liever thuis kijken. Van niemand geen last hier.

 2. Ben ook geen cinema liefhebber. Ik vind ten eerste al dat scherm veel te groot. En dan al die chips en popcorn eters in de buurt. Liever rustig thuis, dan kan ik ook eens zonder schroom een traantje laten als het nodig is.

 3. Cameo de filmclub hier ter plaatse heeft zulke goede films dat ik af en toe binnen stap.
  Maar liever ook thuis op de bank kijken that’s for sure.

  • ms

   In de cinema kan ik me al zeker niet installeren zoals thuis, tegen Luc geleund en mijn benen over de leuning.

 4. Geen bioscoop voor mij, thuis kijk ik ook zelden naar films. Ik heb er geen geduld voor.
  De perikelen die je beschrijft zouden ook niets voor mij zijn maar ik snap dat de dingen moeten worden opgelost.

  • ms

   Ik vertelde het onlangs nog, er zijn nog weinig films die me niet tegen gaan steken. Een beetje uitkijken of er niets tof tussen het aanbod zit kan natuurlijk wel.

 5. Hihi ik heb die gratis films van Proximus ook, en heb al gemerkt dat de andere films ook gratis zijn ?
  Heb nog nooit betaald voor een film. Deze gaan altijd van de kadofilms af!

 6. Het is tijden geleden dat ik een bioscoop bezocht en films op TV doen me in slaap vallen.
  Dus zo’n geschenk zou ik laten voor wat het is.

 7. ms

  Inslapen bij de TV deed ik niet meer sedert ik zelfstandige af ben. Waarschijnlijk het rustige leven.

 8. Zij

  De films, die je maandelijks bij je abonnement krijgt, zijn niet altijd mijn goesting. Maar een film huren vind ik ook veel fijner, dan naar de bioscoop gaan.

  • ms

   Ik ga volgende keer eens uitproberen wat Jasmien zegt en er gewoon eentje kiezen die we wel zien zitten.

   Deze week had ik nog iemand van Proximus aan de lijn, ik heb niets gevraagd over die films, kwestie van geen slapende honden wakker te maken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén