Op de dag dat we eigenlijk onze dagelijkse wandeling al gedaan hadden, bleef er nog een heel stuk dag te besteden. We besloten dan maar om nog eens naar het Loch Garbad te wandelen en die eigenaardige bibliotheek daar in het bos nog eens te bezoeken.

Make sure you stop into the Eas Mor Ecology library -a turf-roofed wooden structue built from trees felled in the 1998 storm and lined with drawings created by visitors.

Viel dat even tegen! Niet de wandeling, maar onze benen. Daar waar we eigenlijk eens een rustdag moesten inlassen, deden we dat niet omwille van het schitterende weer en de tegenvallende weersverwachtingen voor de laatste dag van de vakantie. We gingen en die benen sputterden tegen. We hebben doorgezet, die hele berg omhoog, met in ons achterhoofd dat terugkomen dan toch bergaf zou zijn.

Wreed fout gedacht! Van aan de bibliotheek vertrok een nieuw pad naar het carpark. Dat namen we. Dat daalde in sneltempo waardoor we dat laatste stuk ook nog eens omhoog mochten klauteren. Nieuwe paadjes zijn niet altijd te betrouwen.