Na de eerste reeks van BronǀǀǀBroen waar we met graagte naar keken, vond ik het einde van de tweede een beetje tegenvallen. Je gaat geen hoeksteen van een feuilleton voor moord in een gevangenis stoppen. Dat is mijn opinie. Een ander denkt daar misschien anders over. (Opassende│││Upassande)

De derde reeks echter steekt me danig tegen. Weer valt een oorspronkelijk personage weg. Als je nog maar eens een dragend figuur laat vermoorden, komt je stelling maar heel wankel te staan. (Destruktivt│││Destruktivt)

Meer nog, de hele sfeer van het feuilleton is naar de knoppen, compleet aangepast aan de eenheidsworst die andere politiefeuilletons ook vertonen. De detective die het allemaal mag doen maar steeds opnieuw de put wordt ingeduwd door een hogere. En die hogere? Heeft die echt niets anders te doen dan constant op dat team hun hielen te zitten? (Likformighet│││Ensartethed)

Zelfs een heuse achtervolging op Amerikaanse wijze ontbrak er niet aan al sneuvelden er zoveel auto’s niet. (Amerikanska sättet│││Amerikanske måde)

Origineel had “The Bridge” iets unieks, er was collegialiteit en zo geen machtsvertoon zoals bij andere gerenommeerde politiefeuilletons en dat was nu voor een deel verbrod. (Fördärvat│││Ødelagt)

Maar soit, Canvas heeft de episodes er in een vaartje doorgejaagd en hoe het verder verloopt zien we in 2018 wel.