Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verandering van spijs

Heb je dat ook? Ik ga lezen, maar wat? Een thriller waarvan ik al een twintigtal bladzijden heb gelezen leg ik terzijde. Ik heb voorlopig een beetje genoeg van thrillers.

Een ander dan maar. Iets met -maar weer- een dissociatieve amnesie1. Echt schrijfster? Derde boek op rij over een vergeten stuk leven? En dat terwijl men er op TV ook mee rond mijn oren slaat? Hup! Ook terzijde. Ik heb voorlopig een beetje genoeg van dissociatieve amnesie.

Een ander dan maar. Een spannend boek, dat wel maar eigenlijk té spannend. Als ik dàt lees voor ik ga slapen krijg ik nachtmerries. Ook op het stapeltje met begonnen maar niet uitgelezen boeken. Ik heb voorlopig een beetje genoeg van nachtmerries.

Een ander dan maar. Het tweede uit een reeks van drie. Het eerste deel las ik al. Het tweede dan maar … maar oei, dat is in het Duits. Ik heb efkes geen zin in moeite doen.

Een ander dan maar. En ik pak een boek dat ik al las, ook uit een reeks. Ik kocht het eerste deel ooit op de evenementen. En ik lees het voor de tweede keer in één keer uit. En ik heb het tweede een paar maanden terug in de Kringwinkel gevonden. Dat lees ik maar ineens mee door.

Het is niet mijn genre, het is niet mijn stijl, het is te zot voor woorden. De boeken zijn zo zoet dat je tanden aan elkaar gaan plakken. Nu dacht ik dat men dat chicklit noemt, maar bij het opzoeken blijkt dat chicklit door en voor jonge vrouwen is2. Dus ja, niet dus.

En dan denk ik, als ik er nog zie in de Kringwinkel … maar het derde deel vond ik niet in de Kringwinkel, maar wel op 2dehands. Ik ben het gisteren gaan halen. Je weet maar nooit wanneer ik weer zin in zoetigheid krijg.

____________________
1 Dissociatieve amnesie
2 Chicklit

Previous

De nieuwe huurder

Next

Mijlpaal

13 Comments

 1. Dat heb ik ook wel, dat je een serie boeken leest van dezelfde schrijver of over hetzelfde thema en dat je er ineens genoeg van hebt. Althans voor een tijdje. Andersom kan ook, zoals het boek dat ik nu onder handen heb. Het is boeiend, nuttig ook nog, ik leer veel en ik ga het uitlezen, maar eigenlijk wilde ik dat ik het al uit had en aan iets anders kan gaan beginnen.

  • ms

   Nuttige boeken zijn van die welke ik uiteindelijk meerdere keren lees. Een keer of twee volledig en dan hier en daar nog eens een fragment om terug te vinden wat ze over één of ander te vertellen hadden.

   Maar veel van dat soort lees ik er nu ook niet.

 2. Heerlijk herkenbaar, ik vind het ook fijn om steeds weer even iets anders te lezen. Ik ben heel blij met mijn Goodreads App waar ik de boeken voorbij zie komen en opeens weer een nieuwe schrijver ontdek. Geniet van het lezen deze zomer!

 3. Herkenbaar!

 4. Mijn vrouw haalt de boeken uit zo’n minibib hier in de buurt. Daar zit ook van alles tussen. Soms leuk, soms minder.

  • ms

   Bij ons in de buurt weet ik er maar ééntje staan, er zijn er wel meer. Maar in de Kringwinkel vind je ook wat van alles. Soms vind je er veel en dan weer niks.

 5. Lezen vind ik heerlijk, ik heb dan ook erg veel boeken die ik meerder malen lees, soms valt iets pas op wanneer je het voor de tweede keer leest. Een fijne donderdag gewenst.

  • ms

   Mijn boeken van Agatha Christie en van Jonathan Kellerman (uit de beginjaren) heb ik meerdere keren gelezen, gewoon omdat ze antwoorden gaven op vragen die ik had. Vooral de vragen waarom mensen bepaalde dingen deden. Ik kreeg de antwoorden.

   Jonathan Kellerman vervaagde achteraf en ging meer over naar het meer gewone soort politieroman. En die vond ik dan weer passen in altijd het zelfde straatje.

   Nu heb ik er een paar van Val McDermid, die ook die richting uitgaan, alhoewel zonder oplossing, maar hoe verder ik ga in de reeks, hoe minder ze me aanspreken. Ik ga er dus ook mee stoppen en ze ook niet herlezen. Ze hebben me iets bewezen waar ik altijd lang aan getwijfeld heb. Ik ben dus (ook) normaal.

   • Ik heb ( misschien een rare ) gewoonte meestal pas een boek te kopen wanneer ik het al gelezen heb en het goed vond. Nu ik met pensioen ben zie ik minder nieuwe boeken, dan toen ik nog werkte (bibliothecaresse) vroeger had ik de nieuwe boeken als eerste in handen. De laatste jaren werkte ik trouwens niet meer full time dus ik deed toen ook de aanschaf niet meer.

    • ms

     Vroeger deed ik dat ook wel. Maar nu breng ik ze gewoon mee van de Kringwinkel als ze me aanspreken.

 6. elsjeveth

  Ja soms heb je ineens zin om compleet van genre te wisselen. Het gebeurt mij ook. Valt het tegen, tja dan gaat het boek snel terug naar de Bieb of de Minibieb.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén