Nu zitten we toch met een verhaal dat in feite meerdere afzonderlijke zaken inhoudt maar die op een zekere manier met elkaar verweven zijn. Ik zou zeggen: ik vertel het in drie keer, maar ooit kregen we de opmerking dat we dat deden om bezoekers te lokken. Of zou ik opteren voor het vertellen in één keer?  Maar ooit kregen we de opmerking dat zulke lange stukken niet aanzetten tot lezen. Ik kan het natuurlijk ook niet vertellen, maar dat vinden wij dan zelf ridicuul. Maar als ik hier nog lang ga zeveren dan komt er gewoonweg helemaal niks van. We zullen, als naar goede gewoonte, ons eigen goestingske maar doen zeker.

Ik begin:

Enkele maanden geleden las Slow op het forum van de Kwibussen dat Deadwood -jawel, die spreken over andere dingen ook nog- toch zo een fantastisch feuilleton was, al was het dan hard. “Wat denk je?” vroeg Slow “het moeten niet altijd thrillers zijn”. Zodoende keken Slow en mske naar Deadwood. Eerst vond mske dat er niet al te veel schwung in zat maar het ergerde haar niet, meer zelfs, het gaf rust. Zodoende keken ze week na week na week en als ze naar de Kwibussen waren werd het opgenomen.

Op het plechtige communiefeest begon Wachtebroer er over en toen Slow zei dat ze de reeks op TV volgden, zei Wachtebroer dat hij die op DVD had, alle drie de seizoenen dan nog en als Slow en mske wilden … “Wij volgen die wel voort op TV” zei Slow. “En als ze na het eerste seizoen stoppen, zullen we de DVD’s eens komen halen” vervolledigde mske.

Vrijdag was het geen Deadwood meer. Is dat nu één keer geweest omwille van de Koningin Elisabethwedstrijd? Of moeten ze voor het vervolg wachten tot die van de televisie het in hun zin hebben om het tweede en derde seizoen uit geven? Dan kan het zijn dat er al bepaalde zaken vergeten zijn.

Slow en mske lachen dan wel wat met Calamity Jane en met de nors kijkende Seth Bullock, die eigenlijk de goeie zou moeten zijn. Er zijn de overtuigende personages en er zijn de personages die onecht lijken. En dan is er die doerak van een Al Swearengen die mske, ondanks alles, toch een nogal redelijk sympathiek personage gaan vinden is.

Er zal niks anders opzitten dan de DVD’s te gaan halen bij Wachtebroer, vrees ik …