Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De verpakking

Wat maakt dat de mensen zich toch zo graag met anderen bemoeien? Weet iemand dat? Hebben ze niet genoeg aan hun eigen leven?

Mij kan het helemaal niet schelen hoe anderen leven, welke kerk ze bezoeken, demonstratief rijkdom vertonen, vul maar aan …

Dat allemaal natuurlijk op voorwaarde dat ze zich ook met mij niet gaan bemoeien of dat ik er niet door benadeeld wordt. Zoals ik ooit las: “iemands recht om te roken, eindigt waar mijn gezicht begint. En zelfs dat hangt dan nog van de wind af.

Ik bemoei me er niet mee en al zeker niet hoe de mensen zich kleden. Blijkbaar worden we dus allemaal afgerekend op onze kledij, net of we niet meer zijn dan een verpakking en zijn wij er enkel om die verpakking mooi tot zijn recht te laten komen.

Hoe frustrerend moet het zijn als je hele leven daardoor beheerst wordt en je ineens niet meer het lijf van je jeugd blijkt te hebben.

Maar ik dwaal af. De laatste tijd zijn veel krantenartikels wel degelijk kledinggericht. Een onnozele die iets heeft tegen yogabroeken en de hele meute die dan in yogabroek gaat demonstreren. Zotter moet het toch niet worden?

Laatst dacht ik: ik schrijf er wat over. Ik las over shorts met zakken en dat we dat toch zo een “vreselijk kledingstuk” vinden.

Stoort me dat dan dat er commentaar over komt? Helemaal niet. Het feit dat er in dat artikel staat dat het meestal vrouwen zijn die er iets tegen hebben? Ik als vrouw zijnde? Ook niet.

Maar dat artikel is zo eenzijdig. Dat soort broeken -ook de lange- is zo handig om te gaan trektochten en voor het opbouwen van evenementen.

En ja, ik draag ze inderdaad zelf, mannenbroeken dan nog- omdat ze zo gemakkelijk zijn voor het wegbergen van zaken die je bij je moet hebben op ogenblikken dat een sjakosj echt wel hoogst ongebruikelijk zou zijn. Ik ga dus niet elegant op hakken met sjakosj de bergen in.

Maar! Ik draag die broeken niet om naar bv. de trouw van mijn nichtje te gaan. Ik denk dat iedereen zijn kledij wel aanpast aan de gelegenheid. Dus waar draait al die commentaar om? Om zichzelf belangrijk te maken? Of om een ander de put in te douwen?

Er zijn natuurlijk ook dingen die ik niet mooi vind, ik zal ze nooit dragen, maar wat ik niet mooi vind is daarom geen exacte wetenschap die stelt wat wel of niet hoort.

En dat geldt, volgens mij, voor iedereen. Laat de mensen in hun waarde, zelfs als je -zoals ik- er niet van houdt om andermans achterste decolleté te zien.


Saltooo

Previous

Vrouwen lezen niet

Next

Toemaatje van Luc

2 Comments

  1. De afzakkende broeken en alles dat daardoor getoond wordt vind ik ook maar niets.
    Mode of niet ……

    Vriendelijke groet,

  2. ’t Is dat de kranten (en hun lezers) tegenwoordig niets beters te doen hebben zeker. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén