Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De facteurfactor

Soms vraag ik me af of de wereld rondom mij gek wordt of dat ik misschien behept ben geraakt met een zo afwijkende zienswijze dat ik me een zonderling ga voelen.

  Vermist dat “behept” zomaar ineens uit mijn toetsen rolde -waar heeft die laptop zijn Nederlandse taalmodule gehaald- ging ik toch maar even opzoeken hoe dat nu zat met dat behept. Voor zover ik wist moest het al negatief zijn, blijkbaar denken anderen er anders over al is van Dale nog niet zover.

We hadden eerst de berichtgeving dat er een voorstel op tafel lag om de postbode niet meer dagelijks de post aan huis te laten bezorgen. Ik schrok. In het verleden hoorden we al meermaals klaagzangen van diezelfde post, die het blijkbaar niet zo fantastisch vond dat er meer gemaild en minder gepost werd.

En dan nu dit met precies het excuus dat post niet echt van deze tijd meer is.

Volgens mijn kromme hersenkronkel gaat dat dat precies weer uitlokken dat er nog minder gebruik zal worden gemaakt van de inkrimpende postdiensten.

Je moet echter niet bang zijn dat kaartjes niet tijdig op hun bestemming gaan geraken. Oh neen! Volgens het artikel kan daar best een mouw aan gepast worden, al vind ik die oplossing nogal een lachertje.

En als je echt wil dat je brief daags nadien aankomt, zul je daar altijd voor kunnen kiezen, maar dan als een soort premiumdienst.

Die denken zeker dat wij allemaal aan collectief geheugenverlies lijden? Want hoe lang is het geleden dat wij bovenop onze gewone postzegel ook konden kiezen voor de priorzegel, die ons garandeerde dat onze post op één dag afgeleverd zou worden? Hoe lang is het geleden dat die eigenste priorzegel standaard werd en de tragere zegel naar de coulissen werd verwezen?

En nu gaan ze dezelfde truuk nog eens uithalen?

Neen dus! Er kwam tegenwind van alle kanten. Ze gingen allemaal een beetje tegensputteren omdat het blijkbaar niet alleen de klant was die de dupe werd.

Maar we kunnen gerust zijn, de eerstkomende jaren dan toch, als we de minister mogen geloven.

Wat was dat hele gedoe dan? Een steentje ploenken?

Previous

Vergeten korting?

Next

Nieuwe rage

9 Comments

 1. Ik hoef echt niet alle dagen mijn post te krijgen. Ik zou er zelf niet mee inzitten om ze zelf te gaan afhalen in het postkantoor. Ik kom er toch voorbij als ik boodschappen ga doen. Resultaat: dan kunnen de facteurs ipv hun ronde te doen eindelijk eens hun recupdagen opnemen waar ze nu de gelegenheid niet voor hebben vanwege personeelstekort. Aan de andere kant … geen postbedeling meer: weer duizenden banen die verloren gaan. We zijn er nog niet uit!

 2. Mooie titel 😉 Ze weten niet wat ze willen. Of liever: ze weten het wèl maar het gaat niet zoals ze willen.

  Priority betalen we alleen als het poststuk voorrang krijgt., aangetekend is nog duurder. De gewone zegel is maar 78 Ec.
  Bij Post.nl verdwijnen veel postbodes binnnenkort maar we hebben Sandd nog. Werkt net zo goed. We krijgen nog steeds dagelijks post.

 3. Zou dat jammer zijn. Een dagelijks bezoekje van de facteur met of zonder post is voor menigeen (zeker in een dorp) het lichtpuntje van de vaak wat saaie dag.
  Nog even en we kunnen een museum inrichten voor verloren harten en beroepen.

 4. Niet zo blij met mijn postbode,nee. Brieven in de juiste bus doet ie niet an. Dus nu een te laat gekregen rouwbrief, en een begrafenis doe je niet even over …

 5. http://nos.nl/artikel/2159621-van-snoeiwerk-tot-meterstand-postbode-gaat-meer-klusjes-doen.html

  In België en Frankrijk wordt hier ook over gesproken. Een andere facteurfactor 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén