Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

11 maart – elk jaar

Ella wordt twaalf vandaag.

Twaalf jaar, dat was de leeftijd waarop ze tegen mij zegden dat het tijd was om “tot de jaren van verstand te komen“.

Maar wat schrijf je nu jaar na jaar op de verjaardag van je kleindochter? Ik vroeg het aan Ella: “wat moet ik vertellen op 11 maart: Ella is tot de jaren van verstand gekomen”? Ze schokschouderde een beetje.

Waarop ik plagerig vervolgde: “De jaren van verstand? Ella?” en er een beetje scheef bij grijnsde. “Dat mag” zei ze, plagers de mond snoerend.

Slim genoeg van Ella maar dat was niet wat ze indertijd met de jaren van verstand bedoelden. Wat ze daarmee indertijd tegen mij bedoelden is niet wat ik mijn kleindochter toewens.

Ella wordt vandaag twaalf en ik hoop voor haar dat ze eerst nog een hele boel plezier beleeft alvorens tot de jaren van verstand te komen.

Previous

Een gebrek aan emancipatie?

Next

Wie is vandaag van wacht?

6 Comments

  1. Proficiat.

  2. Gelukkige verjaardag aan Ella! Ze heeft nog jàaaaren om tot de jaren van verstand te komen. Vanaf nu wordt ze toch een beetje minder kind: ID kaart en overal het volwassen tarief betalen, en vroeger mocht ze op die leeftijd voor het eerst binnen in de Makro 😉

  3. Gefeliciteerd met kleindochter Ella. Dat ze nog lang van haar jong zijn kan genieten.
    Maar ja, ze wil natuurlijk graag volwassen zijn, welk kind niet? ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén