Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van een opdracht gesproken

Ik heb nooit moeten hebben van foto’s van mezelf. Vreselijk vond ik die. Nochtans kon ik soms wel eens tevreden zijn als ik in de spiegel keek.

Nu is het wel zo dat, als ik foto’s van vroeger bekijk, ik mezelf afvraag waarom ik daar zo een hekel aan had. Er zijn zelfs mooie foto’s bij.

Ik weet wel dat ik niet alleen dat probleem heb. Men legde het me eens uit. Dat schijnt te komen doordat een spiegel je een spiegelbeeld geeft en foto’s de reële weergave. En omdat de meeste mensen geen symmetrisch gezicht hebben vindt iedereen dan dat de foto’s niet gelijkend en niet geslaagd zijn.

De laatste jaren sta ik haast niet meer op foto’s. Behalve die ene, zo een drie jaar geleden in Schotland genomen, scheelt er wel met alle foto’s iets.

En dan moeten we voor een bepaald dossier foto’s opsturen. Elk twee dan nog.

Het heeft toch een tijdje geduurd en dan vonden we ze nog niet goed. Ik heb dan maar een beetje een scheve snuit getrokken en een beetje een pose aangenomen.

Ik vraag me af of ooit wel iemand dat dossier gaat bekijken.

Previous

Wat met de tent?

Next

Slechte begrijper

6 Comments

 1. Een zeer herkenbaar gevoel… Ik begrijp maar niet dat mensen zo verzot zijn op zichzelf en hun selfies…

  • ms

   Foto’s waar ik op sta komen meestal uit stukjes film van Luc, waar we met ons twee op staan, die hij samenvoegt tot een collage. Dat doet hij gewoonlijk na de vakantie.

   Selfies? Het internet staat er vol van. Maar ik begin er niet aan.

   Maar ik houd dan ook niet van mensen op mijn foto’s. De enige die daar op staat is Luc, maar die foto’s staan als “privé” ingesteld op Flickr.

 2. elsjeveth

  ben je getrouwd met een fotograaf zoals ik, dan ontkom je niet de klik van de camera. Nu ik ouder wordt vind ik het vreeeeeeselijk al die digitale beelden van mezelf. Verval vastgelegd in optima forma.

  • ms

   Ik fotografeer hém. Hij houdt daar wel van, want soms vraagt hij zelf om ergens een foto te nemen met hem erbij op.

   Ik houd er helemaal niet van. Luc filmt. Vroeger filmde hij mij niet, maar nu wel, maar dan vraagt hij wel of hij het fragmentje kan gebruiken.

   • elsjeveth

    Toen we elkaar 7 jaar geleden leerden kennen was het alleen leuk gefotografeerd te worden maar nu het verval toeslaat ? nee niet meer

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén