Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De voorzegger

Een gloeiende hekel heb ik er aan om als eerste binnen te gaan in een lokaal waar mensen zitten. Of ze nu zitten te drinken of zitten te wachten, ze hebben de vervelende gewoonte om een nieuwkomer zo te bekijken dat die zich ongemakkelijk gaat voelen. Ik in ieder geval.

Zo ook vorige donderdag toen Luc op controle ging bij de opererende arts. We liepen richting wachtzaal en die zat deze keer zo goed als vol. En daar gingen ze … staren.

Dan ga ik, om mezelf een te houding geven, iets doen om zeker de aandacht te trekken en meestal het omgekeerde bereik. Ik zei dus luidop voor de hele wachtzaal: “goeie morgen iedereen”.

De meesten hadden ineens meer interesse in hun voeten en hun sjakosj.

De anderen begonnen te murmelen als waren ze hun paternoster aan het bidden.

Previous

Hersenoefeningen

Next

Het kan verkeren

10 Comments

 1. Ik ben precies hetzelfde, ik zeg ook hetzelfde. Wel vreemd dat ik in NL altijd een goedendag terugkrijg. In België doet het zeer om terug te groeten. Ze kijken dan maar naar hun voeten.

 2. Daar had ik in de tienerjaren veel moeite mee, gedroeg me ook nog links en onhandig waardoor ik struikelde en nog meer opviel☻. Beter had ik ook goedemorgen kunnen zeggen maar durfde dat niet.
  Nu gaat het me iets makkelijker af.

  • ms

   Als we ergens iets gaan drinken, loop ik achter Luc binnen. Dan krijgt hij alle starende blikken, maar hij lijkt dat niet zo verschrikkelijk te vinden.

 3. Ik heb er totaal geen problemen mee. Vroeger wel hoor … ik was meen ik het meest verlegen meisje uit het dorp. Dat is in de loop der jaren compleet overgegaan. Het verlegen meisje is een zelfbewuste (oudere) vrouw geworden.

 4. Zij

  Wat mij opvalt, is, dat je een goedendag wenst in een wachtzaal, dat enkel de oudere mensen je terug groeten.

 5. elsjeveth

  Heerlijk herkenbaar. Niets zo leuk als knetterhard goedemorgen roepen zodra ik de randstadrail instap.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén