Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beveiligde postjes?

Toen mijn moeder nog leefde, schreef ik zo af en toe wel eens iets over haar. Toen ik op een ogenblik merkte dat bekenden de weg naar het blog hadden gevonden, heb ik al die logjes beveiligd. Anoniem iets van je af schrijven is nog heel wat anders dan de vuile was buiten hangen.

Onlangs kwam ik, totaal onvoorbereid, op zo een berichtje. Voor ik het opende dacht ik: “Eigenlijk mag die beveiliging er overal af”.

Toen las ik het. Ik werd ineens 21 jaar terug gekatapulteerd, voelde weer de snijdende pijn en het onbegrip en ik klikte het logje heel snel weer dicht.

Ik weet nog dat die dingen gebeurden, maar de scherpste kanten zijn in de loop van de jaren wel wat vervaagd. En als ik ze me zo niet herinner hoef ik er niet aan herinnerd te worden.

De beveiliging blijft staan, al was het maar om te verhinderen dat ik er onvoorzien nog eens op terecht kom.

Hoe beveiliging in twee richtingen kan werken.

Previous

Er op of er over?

Next

Raad kost geld

4 Comments

 1. Inderdaad, de vuile was wil je niet buiten hangen.
  Toch zal ik ondanks beveiliging geen intimiteiten plaatsen, bang dat ik het een keer vergeet. Zou mij zomaar kunnen gebeuren.

  • ms

   Het feit is dat ze niet zozeer zouden lezen en er hun gevolgtrekkingen uit maken wat henzelf betreft, maar dat ze nog leedvermaak op de koop toe zouden hebben.

   Mijn moeder kon het zo mooi zeggen: “schendaannees, schendagezicht” (Schend je je neus, dan schend je je gezicht) maar ze kon het toch niet laten om mij zwart te maken. Ik zal geen deel van hààr gezicht geweest zijn.

 2. elsjeveth

  soms ook zijn zaken anders na 21 jaar en blijft de toen geschreven tekst beter bedekt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén