Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vooruit denken

Sedert vorige maandag is er kans op griep.

Meer nog, vanaf vorige maandag verspreiden wij de griep.

Luc en ik hebben wel een griepprik gekregen, maar dat is geen garantie, want die griepprik schijnt ook maar een gok te zijn, van mensen die er wel meer van weten daar niet van, maar toch: een gok.

En wat doet Luc dan uitgerekend vorige maandag? Hij begint te snotteren. Een verkoudheid is geen griep maar wij hebben liever niets van dat alles in huis. Ondertussen is die natuurlijk zo goed als genezen.

En dan begin ik te denken. Ondanks dat ik af en toe wel eens een paar logjes op voorhand schrijf, zou zo een griep wel eens spelbreker kunnen zijn en dat kunnen we echt niet hebben.

Dus denk ik dat ik een grieppostje ga schrijven, voor het geval dat ik op een morgen niet uit bed geraak en Luc dat dan kan posten … voor zover hij zelf niet geveld ligt natuurlijk.


Toms cartoons

Previous

De oproep

Next

Stukje anonimiteit

19 Comments

 1. Nu kun je zonder zorgen de griep krijgen?

  • ms

   Een paar dagen lui in bed, niemand die zegt dat je moet opstaan (al zegt dat nu ook niemand) … alleen spijtig dat je je er zo ellendig van voelt.

   Maar ik heb dat logje van: “Ik heb ze!” nog niet gemaakt. Iets over onheil afroepen. Wat ik wel heb gedaan is mijn concepten uitgemest. Wat al te lang in concept stond is weg, zaken waar ik dacht over te schrijven als het weer eens wat minder ging … ook weg.

   Wat overbleef is geschreven.

 2. Ik hoop toch dat je de griep niet krijgt, want je bent er echt belabberd van.
  Een jaar heb ik een spuit genomen en uitgerekend dat jaar kreeg ik griep.
  Dus voor mij geen spuit meer!!

  • ms

   Ik had ooit -voor zover ik weet- één keer de griep. En dan bedoel ik de échte, niet wat mensen zeggen als ze een snotvalling hebben.

   Maar de dokter raadt het me aan omdat Luc zo snel iets opraapt. Ik ben dit jaar een tweetal dagen niet topfit geweest na die spuit al kan ik niet zeggen dat dat de oorzaak was.

   Ik las dat het een gok was, dus ze kijken rond welke virussen er in optocht zijn en op basis daarvan gaan ze die spuit samenstellen. Als je dan de tegenslag hebt dat een legertje andere virussen eerst voet aan wal zet, dan krijg je ze. Want de griep heeft meerdere varianten.

   Ik wil ze ook niet krijgen, ik haat een hele dag in bed maar ik lach er liever mee dan me er bezorgd over te maken.

   Wat komt, komt.

 3. Ja, de griep en de spuiten … Hier moet het hele gezin zich laten inenten omwille van zoon vier (handicap en verblijf in een zorginstelling) en twee andere zonen met mucoviscidose. Als we zo infecties en complicaties bij hen kunnen voorkomen, doen we dat graag, hè.

 4. Ik hoop dat je geen griep krijgt. Ik had één keer echte griep… wel drie dagen rond de 40 graden koorts, 5 kg afgevallen, meer dan een maand moe en naweeën.. ik ben er bang van. Ik liet me dit jaar niet inenten, maar misschien toch verstandiger om het wel jaarlijks te doen.

 5. Dat die griep maar buiten blijft. Trouwens ik wist niet dat er griep in het land is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén