Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zomergriep houdt vakantie

De dokter staat er op dat we een griepprik halen in het najaar. Tegen mij zegt hij dat ik dat moet doen voor Lucs welzijn omdat hij nogal gevoelig is voor bronchitis. Ondanks dat is Luc nog steeds gevoelig voor bronchitis.

In elk geval, had ik de voorbije winter helemaal geen griep noch andere winterkwaal, zelfs geen verkoudheid.

Vorige week na een lange -fantastische maar zware- tweedaagse had ik zo precies een prop in mijn oor en in de auto onderweg naar huis hoorde ik stemmen. Niet dat ik gek werd, ik verstond niet eens wat ze zegden. Het leek eerder alsof de autoradio op de achtergrond van de spelende CD aan het babbelen gegaan was.

De volgende ochtend had ik een wattenhoofd maar Luc -jawel- een bronchitis. Ik bleef dus maar wat verdwaasd rondlopen tot ik maandag uiteindelijk naar het flesje neusdruppels greep dat hier nog ongeopend stond en de vervaldatum bekeek.

Ik heb dus nu een verkoudheid en dat valt dan eigenlijk nog mee aangezien de dokter aan Luc vertelde dat er een zomergriep aan het rondtoeren is.

Dit had ik eigenlijk gisteren willen vertellen, maar we waren pas om half vier ’s nachts thuis en ik ben dan met watten en neus en alles er op en er aan onmiddellijk het bed ingedoken.

De zwarte sokken? Dat was een bericht dat ingepland stond om te verschijnen tijdens onze vakantie. Ik had er sowieso nog eentje te kort, nu moet ik op zoek naar twee zeer belangrijke feiten om te vertellen.

Previous

Het waren nochtans zwarte

Next

De bezemkast

12 Comments

 1. ms

  Alhoewel het blijkbaar ook van slecht onderhouden aircotoestellen kan komen.

  En ja, de airco op die ene publieke locatie was nogal overweldigend.

 2. De schaduwkant van zomervakantie. Van aircotoestellen word ik ook telkens opnieuw verkouden.

  • ms

   Bij mij is het nu de tweede keer: een keer lang geleden in een hotel en nu.

   Meestal heb ik er dus geen hinder van.

   • Totaal geen last van airco. Niet thuis, niet in een (heet) buitenland, niet in de auto.
    Beterschap!

    • ms

     Hopelijk val je dan nooit op ene die niet goed onderhouden werd.

     We hebben er thuis ook en in de auto. Daar hebben we ook geen problemen mee.

 3. Je weet niet altijd waar je zoiets oploopt maar het is vervelend.
  Voor het geval besmettelijk is typ ik dit met handschoenen, ik heb geen zin in zomergriep 😉
  Beterschap voor beiden.

 4. Goed, dat stelt me gerust. Denk je er ook aan bij het verzenden?☻

 5. Ik weet niet of die griepprik altijd zaligmakend is. Sedert ik een flinke griep kreeg door de inspuiting, laat ik het niet meer doen.

  • ms

   Ik vreesde er ook voor door de verhalen die ik hoorde, maar ik heb er nu twee keer eentje gehad, zonder problemen.

   En ik had dus ook geen verkoudheid meer, waar ik anders zo goed als elke winter mee te maken kreeg.

   Baat het niet dan schaadt het niet. Schaadt het wel, dan gaat het niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén