Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor alles een eerste keer

Toen de dokter zei dat Luc best een vaccin zou halen omdat hij zo dikwijls geplaagd werd door bronchitis was hij ook over het griepvaccin begonnen.

“En ook voor je vrouw” had hij gezegd. Nu eerlijk gezegd, dat zinde me niet zo. Bij mijn weten heb ik één keer de echte griep gehad. Verkoudheden en luchtwegeninfecties en dergelijke meer wel natuurlijk. Meestal zeggen de mensen ook wel dat ze de griep hebben als ze zo één of ander winters kwaaltje hebben.

Dat vaccin dus … Gisteren zaten we in de wachtkamer van de dokter en ik zag een bord aan de wand dat aanried vanaf 65+ … “Dat is nog niet voor mij” zei ik.

“Vanaf ouder dan 55 raden we het aan” zei de dokter “en vanaf 65 dringen we aan”. Nou moe! Zijn volgend argument was doorslaggevend. Hij zei dat ik toch ook die evenementen deed en dat ik daar toch met enorm veel mensen in contact kwam.

En ja, daar heeft hij gelijk in. Er lopen er wel altijd enkele te bassen en te kuchen en te … allee ja, ik moet er geen tekeningetje bij maken zeker …

Blijkbaar kan je er even een dag wat grieperig van zijn, wat verhoging hebben en spierpijn. Of ik het heb? Ik weet het nog niet want dit schreef ik gisterenavond op maandagavond moest het geval zich voordoen, het hier morgen op dinsdag toch niet blogloos zou blijven.

Previous

De toestand is gestabiliseerd

Next

Als ge van ze leven in de westhoek passeert …

3 Comments

  1. bea

    Hopelijk geen griepsymptomen Zelf heb ik nog nooit zo’n spuit gehad al werd het ook meermaals voorgesteld. Maar ik voel me nog jong en fit genoeg om een eventuele griep te overwinnen…we zien wel.

  2. ms

    Dat dacht/denk/vind ik ook maar de dokter had een (doorslaggevend) punt met die evenementen.

  3. Ik heb al een griepspuitje van in de tijd dat ik onthaalmoeder was, en nu 65+. Ik heb wel een dag of twee last van me’n bovenarm maar verder geen niets.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén