Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op de gezondheid!

All my tomorrows were yesterday

Dat komt uit een liedje waarvan de rest van de tekst hier niet van toepassing is. Het frappeerde me ineens toen we, samen met Amke en Ella, naar Cat Ballou keken.

En precies dàt zinnetje dook op in een ochtendlijk welles/nietes gevecht en koos de “nietes” kant. Ik was verontwaardigd en boos op diegene die of datgene dat mij wou overtuigen dat het niet meer loonde.

Misschien spookte dat denkbeeld wel een beetje anoniem in de duistere krochten ergens onder mijn hersenpan, maar ik overtuigde me toch al snel dat ik niet oud ben en zeker niet afgeschreven.

Ik heb de voordeur open gegooid en alle domme gedachten buiten gekeild.

En dan lees ik een artikel over een vrouw van 96 die een nieuwe levensstijl kiest. Een hippe levensstijl! En een gezonde op de koop toe!

Ik ben niet oud maar ook niet gek, want ik ben echt niet zinnens om mijn eetgewoonten aan te passen aan een modewoord, al is dat woord dan ook: “gezond”.

Previous

De boon

Next

Sjakosjkes gedrag

14 Comments

 1. ‘Why are you weeping, sister?’ ☺
  Toch niet om de zgn gezondheidsmode of modegezondheid?

 2. Het gevoel is me niet vreemd. Ik vond deze week veel moed in een reportage over een winkeliersters van 96 in Middelburg. Ze gaat gewoon door…

  • ms

   Tja, wij zijn op pensioen. Maar bij mij gaat het er eerder om dat de kinderen volwassen zijn en de kleinkinderen zijn ook al tieners.

   Als we naar een bezigheid buitenshuis zoeken, komen ze direct aandraven met vrijwilligerswerk. En dat vertik ik. Dat deed ik in het verleden al meer dan genoeg.

   • Je moet doen waar je je goed bij voelt. Het leven is te kort. Ik doe wel vrijwilligerswerk, maar dan van dat leuke, allez voor mij toch… in de vuurtoren.

    • ms

     Moest hier een vuurtoren staan, zouden we nog zelfs de kans niet krijgen. Er zouden gegadigden genoeg zijn.

     We hebben ons geïnformeerd en het enige wat we mochten doen was de cafetaria open houden in het weekend.

 3. Ik laat me niets opdringen omdat het “modern” of “gezond” is.

 4. elsjeveth

  Gewoon doen wat jezelf het beste vindt. Dat geneuzel over hoe wel en hoe niet. De ene dag is het luisteren goeroe-zus en de volgende weer naar goeroe-zo :-). Dus luister ik enkel naar mijn eigen gedachtes en doe wat voor mij kwaliteit van leven is. En morgen…gezond weer op.

  • ms

   Dat doe ik sowieso, maar ik wou wel van dat steeds achterliggend idee vanaf dat het voor mij niet meer hoeft, dat het niet meer belangrijk is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén