Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Trouwen op foto

Wat zitten die nu te klagen?

(…)er zijn slechts 70 foto’s van de bruid en 11 van de bruidegom. De schoonouders van Steph zijn zelfs op geen enkel plaatje te bespeuren. Daartegenover staat dat de billen en borsten van de bruidsmeisjes meer dan honderd keer perfect gekiekt zijn.

Okee, okee, … er zijn er veel van de B&B van de bruidsmeisjes, maar 70 van haar, al dan niet flou … dan zou hij het eerder over discrimanatie kunnen hebben met zijn 11 …

Weet je hoeveel foto’s er van mij genomen zijn op mijn trouwfeest van lang geleden? En dan bedoel ik niet die van de professionele fotograaf die, zoals in die tijd de gewoonte was weet je wel, in een park een paar schoon foto’s ging nemen voor in een trouwalbum en waarvan er dan ene uitvergroot werd voor aan de muur.

Nu blijft de fotograaf de hele dag tot op het feest toe, maar in die tijd werd dat nog niet zo gedaan maar zou mijn moeder die foto’s nemen. Ik heb die foto’s nooit gezien, enkel die welke ze nam van nonkel Dronk die met een veegborstel achter de tantes aan zat.

Na mijn trouwen en huwelijksreis had ze alle foto’s bijgemaakt en aan diegenen die er op stonden als herinnering gegeven. Ze gaf me dan ook die waar ik op stond … enkelvoud … één.

Ik heb die dan maar achterin het trouwalbum geplakt. Het leek wel een achterkommerke.

Previous

Visuele mededeling

Next

Toekomstperspectief

12 Comments

 1. Van mijn trouw waren er niet veel foto’s van mijn mama, dat vond ik jammer. Achteraf gezien, niet erg, maar toen vond ik het wel erg.

  • ms

   Ik vond het toen erg, omdat het zo typisch iets voor mijn moeder was. Nu vind ik het een gag.

   Net zoals ik het artikel best grappig vond, al zal er wel wat aan de hand geweest zijn, vermits een rechter 650€ schadevergoeding toekent.

   ???

 2. Eén foto en je was nog wel de bruid. Dat is niet veel.
  Toen wij trouwden hadden we geen fotograaf, een zwager nam een paar kiekjes en dat was voldoende. Een paar van onszelf, een paar van de ouders.
  ‘De rest zit alleen maar te eten en te drinken,” zei hij, ‘daar is niet veel moois an.’
  Hij was dan ook een superdroge Noordhollander. ☺

  • ms

   Dat was iets dat geopperd werd door ex en familie en ik vond het wel een tof idee … als herinnering voor later.

   Mijn moeder vond dat veel geld, maar zij betaalde dat niet, zodoende …

   Op de feest zelf nam een fotograaf toen nog geen foto’s, dat zou zij wel doen, met het bedroevend resultaat.

   Maar eigenlijk lag dat wel een beetje in de lijn der verwachting. Ik kan je foto’s uit mijn jeugd tonen, waar ze een foto van haar kinderen wou en er enkel één arm van mij op stond. Dat lag aan de lens van het toestel, volgens haar.

   Raar dat ik dat nu hilarisch kan vinden.

   ???

   • Jammer, al vind je het nu hilarisch.
    Heb je nooit naar het ‘waarom’ gevraagd?

    • ms

     Ik had hier al een lange reactie op gezet, maar ga ze uiteindelijk niet posten. Het lijkt er zo niet echt meer toe te doen en als ik het al zou posten zou het toch verborgen zijn.

     Recht op de man vrouw af? Niet echt. Dat zou nooit in mijn hoofd opgekomen zijn. Ik hield van haar en geloofde dat het mijn schuld was. Tot mijn 23ste, toen ik onder haar invloed uit was.

     Enkele keren heb ik wél geprobeerd onrechtstreeks een reactie uit te lokken, maar dat is ook telkens in mijn gezicht ontploft.

     Ik heb het achteraf zelf gereconstrueerd. Heb je het boek van Agatha Christie: “Dood van een huistiran” gelezen? Dat kon over haar gehandeld hebben.

     Ik kan er nu mee leven en zoals gezegd, soms ook mee lachen.

 3. Niet leuk… om zo’n moeder te hebben.

 4. Wij hebben een trouwalbum laten maken dat al jaren in de kast onder het stof ligt. De video van onze trouw kunnen wij niet afspelen wegens geen video meer. Die film moeten we maar eens laten overzetten op DVD ofzo.

  • ms

   Ik heb hem nog. Waarom? Hij staat hier ook in het stof ergens opgeslagen tussen alle andere dingen waar ik niets meer mee ben.

 5. elsjeveth

  hoe heerlijk is het af en toe trouwfoto’s te bekijken. En dan te bedenken, als ik toen wist wat ik nu weet … och de onschuld spatte eraf. Dat heeft de fotograaf toch maar mooi vast weten te leggen voor het nageslacht.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén