Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lees je mee?

Ik was altijd al een beetje tegendraads. Niet echt, maar ik ging niet zomaar mee in wat de groep goed vond, ik had er mijn gedacht over. Nu ook.

Al lees ik zelf wel de gazetten, Luc is vroeger op dan ik en leest het nieuws dan ook vóór ik er aan begin, vond ik gisteren bij het opstaan een mail van Luc met een link er in.

Het artikel handelde over -tadam- lezen natuurlijk.

Eerst las ik het even in vogelvlucht. Maar omdat ik al één en ander zag waarop mijn inwendig alarm afging, herlas ik het nog eens ten gronde. Je -in dit geval: ik- mag niet oordelen als je -nogmaals: ik- niet weet waar je het over hebt.

Wie het artikel wil lezen, zie link hier onder.

Maar wat ik daar uit opmaak is dat we weer meer op internet moeten zitten om een forum te volgen en er op te reageren en we gaan weer om de oren geslagen worden met lectuur die anderen -zelfverklaarde belangrijken- ons aanraden.

Dat er ook nog een leestrofee wordt uitgereikt -niet aan de lezers maar aan schrijvers- is niet bepaald origineel en de verkiezing van de winnaar word op voorhand al in goede banen geleid, door een samenstelling van de longlist, waarna de VRT een beroep zal doen op een vakjury van boekenexperts. Na de zomer kan er door de community gestemd worden voor de LangZullenWeLezen-trofeeën.

Ik bedank. Ik lees wat ik wil lezen en de winnaar staat ergens op mijn boekenplank.

VRT NWS – url: https://www.vrt.be/nl/over-de-vrt/opdracht/kernopdrachten/cultuur/langzullenwelezen

Previous

Aldi centraal in dit verhaal

Next

Stommiteit van Genialiteit

8 Comments

 1. Hartgrondig mee eens.

  • ms

   Ik vind het nogal betuttelend: lezen wat zij zeggen, verkiezen wie zij aangeven.

   Op die tijd die ik uitspaar heb ik een boek uit gelezen

 2. Kijk, zo denk ik er ook over. En ik ben belange niet zo ‘twis in de zak’ ofte tegendraads als u ?

  • ms

   Soms ben ik wel blij met die rare hersenkronkel, soms ben ik blij dat ik niet van voorgekauwd houd, maar niet altijd.

   Zeker niet als ze me er voor gaan viseren.

 3. Ik ben nog steeds tegendraads …

  Warme groet,

 4. Enkele leestips kunnen nuttig zijn, maar dan doe je nog wat je wilt.
  Eigenlijk ben ik ook een tegendraads iemand.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén