Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afwezige aanwezigen

Het gebeurde ergens de week na onze terugkeer van over het water.

Ik nam, zoals naar gewoonte, mijn zjat koffie van de eetplaats mee naar de pc. Zoals wel iedereen weet drink ik Nescafé Gold Dessert omdat ik niet van thermoskoffie houd.

Meestal komt Luc me achterna en brengt de thermos mee. Daarin zit dan geen koffie maar kokend water, zodat ik naar believen koffie kan inschenken/maken.

Die ochtend echter stond hij bij de pc zonder water maar met de eierschelpen van het ontbijt.

Zelfde dag, iets later, zei Luc: “Ik heb je een mail gestuurd met info over die vraag van vanochtend”. Ik ging niet onmiddellijk kijken want ik zocht net zelf iets op, maar na tien minuten vond ik het toch maar raar dat die e-mail er nog niet was.

Ik zei er wat van, waarop Luc wel onmiddellijk ging kijken en zei: “Misschien zou het helpen als ik op ‘verzenden’ zou drukken”.

Na een poos wilde ik van mijn -ik weet niet meer hoeveelste- zjat koffie nippen en merkte dat ik er wél de Nescafé Gold had ingekiept maar dat ik er geen water op had gegoten.

Die ochtend had ik de ruimte naast de pc bekeken en een beetje zuchtend over, en wat krikkel door, mijn eigen nalatigheid de schoentrekker en de schaar opgeborgen.

’s Avonds vond ik dit:

(Lees verder onder de foto)

Wel, ik heb toch enkele weken afgewacht om dit te posten om zeker te zijn dat het geen teken van één of ander ouderdomsverschijnsel was maar slechts gewoon een verstrooide dag.

Het was gelukkig éénmalig.

Previous

De ongewenste e-mails

Next

We zijn weer van de partij

9 Comments

 1. Het overkomt mij vaker als ik met teveel tegelijk bezig ben. Mijn geest slaat dan tilt.

  • ms

   Het overkomt me wel eens bijvoorbeeld dat ik iets wil doen in de woonplaats en als ik daar ben niet meer weet wat. Maar de zaken van die ene dag zijn toch wel uitzonderlijk.

   Meerdere zaken tegelijk lukt me wel, al doet dat zich nu ook niet zo vaak meer voor, omdat ik nu wel dingen durf uitstellen.

 2. Dit ken ik.
  Ik dacht dat ik terug ging naar de kindertijd, toen had ik dit ook op sommige dagen. Sinds ik het niet druk meer heb gebeurt het opnieuw.
  Veel mensen hebben het, dat troostte me. ☻

  • ms

   Dat hoor je meer, die terugkeer naar de kindertijd.

   Maar ik hoef geen terugkeer naar mijn kindertijd, deze tijd is voor mij mooi en goed genoeg, maar dan zonder missers. Die zijn dan misschien wel grappig, maar het moet geen gewoonte worden.

 3. Daar vroeg ik ook niet om, het overvalt je. Niets aan te doen.

 4. elsje

  dat is toch heerlijk zo’n verstrooide dag. niets menselijks is ons vreemd gelukkig maar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén