Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van de aap met de hoed

Gisterenmorgen zat ik hier, tijdens een kortstondige afwezigheid van mske, in de internetgazet te lezen. Ineens ging mijn haar rechtop staan en ik schrok me een hoedje. Natuurlijk schrok ik me geen hoedje, wat kan een kat met een hoed doen, maar dat is zo een manier van zeggen van de mensen.  Ik schrok me een aap is al even onnozel, voor een kat, maar tot daar toe. Ik schrok. Of moet ik nu gewoon schrijven dat ik me rot schrok. Dat deed ik nu ook niet écht, maar “rot” klinkt niet erg appetijtelijk, gezien het volgende.

Want ik schrok nog erger toen ik efkes later mske hetzelfde artikel zag lezen. Ik voelde me er echt niet goed bij.  Ik vond dat Slow ineens zowat loens naar mij keek en dat mske likkebaardde toen ze me zag … of kwam dat nu omdat Slow haar vertelde wat hij als middagmenu had voorzien?

Kunnen jullie, lezers van dit blog, me nu, na het lezen van dit artikel eens vertellen of ik me zorgen moet maken en mijn biezen moet pakken.  Of zie ik spoken?

Previous

Hoe ouder, hoe nieuwer

Next

mske gaat grijs

18 Comments

 1. Sloefke, ‘k zou beginnen dieeten zodat er niet veel meer te peuzelen valt. Grà-àpje :°)))maak u maar geen zorgen, ze kunnen u daar niet missen ! En in de buurt zijn toch nog geen massale katverdwijningen gemeld ?

 2. bea

  Zijn ze nu helemaal zot geworden?? Katten eten, daar moet je wel heel grote honger voor hebben. Mss zijn die katten allemaal weggelopen omdat ze zelf niet genoeg te eten kregen. Ge zit daar goed Sloef, geen paniek…juist alles goed in de gaten houden, je weet maar nooit

 3. Eikke bweikes ! Dat is om K…tsmisselijk van te worden….
  Sloefke… blijf maar dicht in de buurt van jou veilige thuishaven en van je baasjes zenne

  Byeeeeeeeeeeeeeee …

 4. goh Sloefke zolang er geen chinezen in de buurt wonen moet je je nog geen zorgen maken
  denk ik

 5. Vanmorgen hebben ze gewoon boterhammekes met choco gegeten en het menu voor vanmiddag heb ik ook al gehoord. Ik zal ook maar terug bij de stoof komen liggen.

  @ Fotorantje : ik peis dat Slow en mske Chinezen zijn, want ze zeggen dat soms : “met alle Chinezen maar niet met den dezen”. Ah !

 6. Die bazen jou opeten?? Nou..als je je rot geschrokken bent zal dat wel meevallen hè haha is helemaal niet smakelijk hoor…rotte kat!
  Hehe..ben je gek Sloef…die bazen zijn veel te gek op jou hoor…die rijden kilometers om door weer en wind voor dat dieetvoer voor jou, die zullen jou geen haartje krenken.
  Maar dat soort dingen in de krant te zetten…bah, dat brengt perverse geesten weer op ideeën…ze moesten wat voorzichtiger zijn bij die krant vind ik.
  En dat die verdwenen katten opgegeten zouden zijn omdat er geen kadavers gevonden worden…wat een vreemde kronkels hebben sommige mensen toch..! Als er echt een kattenhater rondloopt daar, kan ie zijn ‘prooi’ toch gewoon in de vuilnisbak dumpen hè..geen haan die er dan nog naar kraait.

 7. ms

  Dat dacht ik dus ook, dat je bepaalde mensen niet slimmer moet maken dan ze al zijn, al zijn bepaalde mensen blijkbaar sluwer dan slim.

  Ik denk niet dat hier een kattenhater zit, gezien de dagelijkse passages van de zwarte van hier schuinover en de rosse van wat verder. Bovendien lopen hier nog steeds de zes katten van Buurboer zaliger die nog altijd eten krijgen van de schoonbroer.

  Nu eigenlijk denk ik ook niet dat er een duivenchapper in de buurt woont, gezien het gebrek aan duiven, die van de kerktoren uitgezonderd. Het enige duivenkot dat ik weet staan werd door de nieuwe (ondertussen vorige) eigenaars al omgebouwd. Duivenchappers haten katten, maar eten ze daarom nog niet op.

 8. mmmmm….. poezepootjes met looksaus, mmmm

 9. ms

  Zó een poezelig poezepootje Blah ?

 10. Hahahhaaa…valt me mee dat Sloef dat niet zei! hahahahaha! ( is het mr Sloef himself? of niet?)

 11. ms

  Sloef zou dat niet zeggen. Die zou dat best wel durven doen als iets hem niet zint. En ik denk dat iemand die hij niet kent en hem toch wil oppakken wel prijs zou hebben.

  Het is geen foto van Sloef al lijkt hij er wel op. Sloef is veel gedistingeerder met vier witte sokjes en wit bavet.

 12. Aha…witte sokjes en bavet dus…maar qua kleur zat ik verder toch goed dus!
  Geen woorden maar daden dus voor Sloef…juist ja..ik zal op m’n tellen passen! hehe!

 13. ms

  Dat doet hij op de zijne ook. Als hij de bel hoort wordt hij onzichtbaar.

 14. ms

  Nog een artikeltje over katten. Er komt een nieuw kattenspeeltje op de markt. Zij maar gerust dat Sloef dat niet krijgt. Sloef speelt dat spelleke trouwens met échte spinnen.

 15. Het moet toch ook niet gekker worden!
  Maar die katten doen dus wat Axel óók doet…als er iets buiten beeld verdwijnt, kijken waar het blijft..náást het beeld dus…Axel zag eens een hondenslee op de tv, zat het heel geconcentreerd te ‘volgen’ haha en toen het links uit beeld verdween ging ie kijken waar ze gebleven waren hahahahaa!

 16. ms

  Sloef kijkt geen TV, hij wordt daar slaperig van.

 17. max

  Bij ons is het anders daar eet de kat ons op als we niet oppassen

 18. ms

  Gemerkt dat het artikel niet meer beschikbaar is. Bij opzoeken via google vond ik het op een forum. Het ging als volgt:

  Raadsel rond elf vermiste katten

  De laatste verdwijning dateert van eind vorig jaar. Voor Monique Aerts is de maat nu echt vol. Ze wil weten wat er met de dieren is gebeurd. “Ik heb geen klacht ingediend bij de politie, maar dat komt nog”, zegt ze. “Wie aan mijn katten raakt, raakt aan mij.” Monique was nooit van plan om een dozijn katten in huis te houden, maar door omstandigheden groeide de populatie stevig aan.

  “Drie jaar geleden had ik zelf drie katten. Tot mensen uit de buurt verhuisden en acht katten achterlieten. Mijn katten brachten die mee naar hier. Op de duur zat hier een heel regiment katten te eten”, vertelt Monique. Omdat het wilde katten waren, bracht ze de diertjes naar het asiel. Maar de katten uit de buurt wisten sindsdien waar ze welkom waren. “Op een dag vond ik onder mijn donsdeken een heel nest jonge katten. Een kattin zal gedacht hebben dat haar nageslacht bij mij veilig was.” De moederkat had de situatie goed ingeschat, want de katjes werden er kind aan huis. “De CAD (Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming, red.) betaalde de sterilisatie en castratie van de katten. Bij mij kregen ze eten en ze sliepen allemaal in mijn bed. Soms had ik moeite om zelf een plaatsje te vinden.”

  Kattenhater?

  Huize Monique was sindsdien de hemel op aarde voor niet minder dan veertien katten. “Maar in maart begon de ellende”, vertelt Monique. “Ik had zelf één raskat, een kartuizer. Die ging altijd op wandel met een andere kat. Ze kwamen niet meer terug. Pas dagen later maakte ik me echt ongerust. Ik maakte flyers en stak die in de brievenbussen hier in de buurt. Maar niemand had de katten gezien.”

  Het bleef niet bij de twee vermiste exemplaren. Het begon met de kartuizer kat Grieze, en Minneke. Maar ook Rietje, Snoepie, Schatteke, Tijger, Tiegetje, Sloeber (2X), Zwartje en Moeshie gingen wandelen en kwamen nooit terug. “Nog meer katten verdwenen in de buurt. Ik dacht eerst aan een duivenmelker, maar die woont hier niet. Een buur opperde dat iemand uit de omgeving de katten opeet. Het is dat, of iemand die katten haat.”

  Alex kestens

  Wie informatie heeft over de verdwenen katten, kan bellen naar Monique op 0499-54.99.32.

  Je mag in ons land je eigen kat opeten. Of je hond, je goudvis, schildpad, wat dan ook. Volgens Lieve Busschots van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) staat er in de wet niets dat je dat kan beletten. “Maar de wet op het dierenwelzijn kan wél in het spel komen. Je bent in ons land namelijk verplicht om een dier op een diervriendelijke manier te doden.”
  “Klopt”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA. “Maar stel dat de buren zich verenigen, een advocaat onder de arm nemen, en het komt tot een rechtszaak, dan wordt het voor de dader’ heel moeilijk om te bewijzen dat hij het dier op een diervriendelijke manier heeft gedood: een met product verdoofde kat mag je niet opeten en in een slachthuis kun je een kat niet laten doden. Bovendien staat er in de wet op het dierenwelzijn ook vermeld dat een dier alleen uit noodzaak mag gedood worden. Er is geen oorlog. Noodzaak is er niet.” syma

  © 05 januari 2011
  Gazet van Antwerpen Metropool Stad
  Alex Kestens

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén