Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Enjoy

Ik had gezegd dat ik een oplossing zou vinden voor de dag dat ik mogelijk, door de griep geveld, in bed zou blijven. Dat deed ik. Ik gaf Sloef de opdracht een paar logjes te voorzien. Sloef, onze kat, heeft hier vroeger het overgrote deel van het blog geschreven tot hij besloot op pensioen te gaan.

Maar aangezien ik (nog) niet door de griep werd geveld en aangezien de houdbaarheidsdatum van die logjes voorbij is en aangezien de meeste lezers de dag van vandaag niet meer weten wie Sloef is, ga ik hier nu, nu ik weer een voorraadje op voorhand moest schrijven, die logjes maar zetten. Ik quote wel wat Sloef schreef.

Gelukkig heb ik hier nog wel enkele voorvallekes meegemaakt, die mske niet zou vertellen.

Het eerste dateert van in de kerstvakantie, toen Amke en Ella hier waren.

Er zijn die commerciële zenders en als ze daar een programma aankondigen dan wensen ze de kijkers: “have fun” of iets gelijkaardigs. Op een keer zuchtte mske en vroeg zich luidop af: “En Joy? Wat Joy? Hoe Joy? Wat komt die hier nu altijd naar de televisie kijken?”

Dat was natuurlijk om onnozel te doen. Ik zal dat er maar bij zeggen want ik weet niet of iedereen weet dat mske nogal tegen verengelsing is. Maar meestal zegt ze dan gewoon: “zijn er geen Vlaamse woorden genoeg?”

Previous

Met de bollen

Next

Straffe technieker

10 Comments

 1. Als je, zoals onze jongeren, bijna constant in een Engels bad zit, is het logisch en natuurlijk dat die invloed groter wordt, denk ik. Straf wat die Sloef kan.

  • ms

   Het is gewoon overal.

   Ik ben er zelfs zeker van dat er zaken zijn waarvan de jongere generatie zelfs de Nederlandse benaming niet meer kent.

   Sloef? Ja hé. Maar hij wil niet meer. Morgen nog het tweede postje dat hij schreef voor als ik de griep kreeg.

 2. Die Sloef. 😉 Kun je niet alvast een jongere erbij nemen zodat Sloef hem kan inleren?

  Wij ouderen verstaan het meeste ook maar toch heb ik iever mijn moerstaal. Vooral voor de uitleg op Interneterrors (☺), met dat soort Engels heb ik moeite

  • ms

   Sloef wordt 18. Ik denk dat hij met een jonge/nieuwe kat geen weg zou weten.

   We hebben een taal, waarom moeten we net doen of die van een ander sjieker staat?

   Fransen noemt men chauvinistisch maar die hebben zelfs voor computertermen een Frans woord.

 3. Fransen zijn tè chauvinistisch, sommigen doen niet eens moeite om een toerist te verstaan.

  Sloef is al aardig op leeftijd, 18 is oud voor een kat.

 4. Een taal is nu eenmaal aan veranderingen onderhevig. Dat het internet een rol speelt in ons vlaamsch is duidelijk. Iedereen heeft het over bvb “deleten” en niet over wissen of vernietigen. Zo zie je maar.

 5. Mske heeft gelijk, ik kan er ook niet tegen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén