Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bebloemingsactie

Nu de ijsheiligen goed en wel het land uit zijn, gingen we maar eens aan wat fleur op ons koerke beginnen.

Met de wetenschap dat je niet in een tuincenter moet zijn om goed geriefd te geraken -vorige keer merkten we na aankoop dat we het dichter bij huis goedkoper konden aanschaffen- liepen we even later met een karrevracht richting kassa.

Resultaat zijn vier bloembakken vol voor buiten -en dan hebben we de hangpotten nog niet voorzien- en vijf boeketjes hier binnen. Dat boeket boeketjes kreeg ik zomaar gratis van de zaak.

Maar vermits ik door die boeketjes een acuut gebrek aan vazen kreeg, zijn we nog stante pede, na het planten van de bloemetjes voor buiten, in de auto gesprongen en richting Kringwinkel gekard.

Het was de enige plaats waar ik op korte termijn aan deftige vazen dacht te komen. Ik had gelijk. Ik vond er vier. De rest had wat veel tierlantijntjes en ik houd van sober.

De dame aan de kassa maakte de rekening, keek me aan en zei: “U moet vandaag niets betalen”.

Voila sé, zo is het prettig om te winkelen.

Previous

Van afhaalrestaurant tot schuif-maar-aan

Next

Een buitenkansje

14 Comments

 1. Niet betalen??
  Zo wil ik iedere dag wel winkelen?

  • ms

   Na tien keer krijg je de elfde keer een korting. Dat is een % berekend op de tien vorige uitgaven. Ik had niet gedacht dat we er al 10 keer waren.

   Maar ja, telkens we er voorbij rijden gaan we naar de boeken kijken en dan gaat het snel.

 2. Een gelukje, dus! Ik moet ook nog voor verse bloemen uit. De voorjaarsviooltjes willen opschieten en het explosieve groen van onze volwassen tuin heeft nood aan een bommetje vol kleur. 🙂

  • ms

   Dat vond ik ook. Wij hebben te veel grijs op ons koerke. Wat kleur was dringend nodig.

   We moeten nu ook nog de hangpotten vullen, maar die wil ik eerst een andere plaats geven, zodat we ze meer zien van uit de woonplaats.

   • Dat zou inderdaad fijn zijn, zo’n bloemenzicht.

    • ms

     Het is niet zo simpel op te lossen.

     De muur, die we van hieruit zien, is de verkeerde muur. Daar zit (haast) geen zon, al doen de winterharde in de bak aan die kant het wel goed.

     Voordeel van hangpotten is dat je ze kan verplaatsen.

     • Wij hebben ook zo’n muur waar alleen maar een beetje avondzon komt. Daar hebben we wingerd tegen gezet die rood verkleurt in de herfst en mini hangpotjes (ik noem het mijn hangend tuintje) met kleine portulaca (https://postimg.cc/image/er5lxgus7/). Ieder jaar opnieuw een blikvanger!

      • ms

       Daar hebben wij klimop, maar omdat die zo overdadig alles inpalmt -hij zat tot aan de mussenvilla- heeft Luc daar een groot deel van weggehaald en wou ik daar wel degelijk iets fleurigers tussen.

       Ik zag die foto al, denk ik. Het zou gewoon onze muur kunnen zijn.

       We willen enerzijds de klimop vervangen door iets dat trager groeit, maar anderzijds zijn die bessen een echte lokker voor vogels.

       • Aan de wingerd komen ook een soort bessen waar de vogels zot op zijn, en die groeit niet zo overdadig (valt in de winter ook uit). Bij ons stond er vroeger ook klimop … niet te doen hoe dat verwildert.

 3. Ohhhh ik ben benieuwd naar de vazen. Zaterdag ga ik ook nog een rondje kringloopwinkel doen.
  Prachtige kleurrijke boeketjes ook. Daar ga je van genieten!

  • ms

   Het zijn maar gewoon glazen vazen hoor, heel sober. Een hoge en een minder hoge in dik, een beetje mat, glas en eentje met een buikje en een hoge in helder glas.

   Ik had vorige week al gekeken in Hasselt, maar daar vond ik niks naar mijn gading.

   Nu heb ik van hier zicht op alle bloemen, ze staan hier nu een beetje overal.

   Ik wil nog een buitentafeltje/bankje/stoeltje om bloemen op te zetten. Dat zal ik ook nog wel eens in de kringwinkel tegenkomen (hoop ik).

 4. elsjeveth

  dat verdient een bloemetje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén