Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Met een wagen volgeladen

Slow’s regenjasje voor op de fiets was niet meer waterdicht. Slow stapsokken waren in aantal geslonken en zo ook zijn t-shirts. Kort gezegd: Slow’s garderobe had dringend nood aan een infuus. Maar Slow wilde wel dezelfde sokken, want dat waren goei. En die sokken hadden ze bij Decathlon gehaald.

Ze zagen het niet zitten om efkes de trein te gaan pakken en dan nog een bus, of 2, om bij Decathlon in Luik te geraken. mske dacht dat ze misschien eens naar Koodza in Hannut konden bussen. Want Koodza is een zusterbedrijf van Decathlon alleen is de stock zo groot niet.

Vrijdagavond vertelde Slow dat ze zulk goed weer gaven en vroeg hij of ze niet met de fiets konden gaan. Dat hadden ze nog al eens gedaan. In de regen of in de winter zou mske er niet aan beginnen, zo 15km naar het Walenland en dan nog terug. Maar nu stapten ze gisteren op hun fiets en vertrokken.

De weg van hier naar ginder gaat zo goed als altijd bergop, af en toe onderbroken met een klein bergafke. Het zonneke scheen, er was een zacht windje, fantastisch fietsweer dus. Gelukkig had mske er deze keer aan gedacht om zonnecrème te smeren.

Hoe lang ze in die winkel hebben rondgedoold, dat weet ik niet, maar in elk geval trok mske grote ogen toen ze aan de kassa het bedrag hoorde en ze dacht dat ze toch eens goed die rekening ging bekijken. Dat was niet nodig. De kassier trok zelf grote ogen en begon zelf die rekening eens goed na te kijken. Hij foeterde wat over een computer met kuren, maar dan in ’t Frans natuurlijk, hij krabde wat in zijn haar, ook in ’t Frans natuurlijk en vertelde Slow en mske dat die computer dat regenfrakske drie keer had aangerekend en hij toonde hen de rekening waar mske nog een calamiteit van die computer op zag staan.

En dan kwamen ze terug. En het is wel dikwijls zo dat het lijkt dat een terugweg korter is dan een heenweg maar van Hannut naar hier dat gaat écht wel sneller dan van hier naar Hannut gezien de weg van ginder naar hier zo goed als altijd bergaf gaat, af en toe onderbroken met een klein bergopke.

“Dat was een zalig tochtje” zei Slow tegen mij toen ze thuis kwamen. Natuurlijk, ze hadden een hele karrevracht kleren voor hem meegebracht. Of zou hij het over het weer gehad hebben?

Previous

Meer moet dat niet zijn

Next

Kinderen lijken op

7 Comments

 1. Hehe…misschien wel beide?
  Wel fijn in die zaak, dat die kassier zelf ook al doorhad dat er iets niet klopte…meestal zijn die mensen achter een kassa in volle overtuiging dat de computer het wel goed gedaan zal hebben!

 2. als het op de terugweg vooral bergaf was dan ben je de bergops in het doorgaan vlug vergeten, en dan is het een drievoudige zalige dag, mooi weer, geëindigd met bergaf én een nieuwe man, toch wat kledij betreft

 3. die computer doet het alleen maar goed als degene die het er in zet het goed doet

 4. ms

  @ mizzD: ik denk dat hij het over het fietsen had, die t-shirts en sokken zijn om te werken.

  @ Fotorantje: ik wil geen nieuwe man, ik wou alleen dat hij niet weg werken moest gaan.

  @ Olive: ja, zoiets dacht ik ook, maar ik kan niet bedenken wat die knul fout kan gedaan hebben. Het ging met zo een scanoog.

 5. bea

  Nog goed dat het misverstand ter plaatse werd opgelost, meestal heb ik zoiets pas in de mot als ik thuis ben En in jullie geval was dat niet interessant geweest

 6. Voila bij jullie was het goed merkbaar dat de heenreis bergop en de terugreis bergaf was.Maar hier lachen ze met mij als ik zeg dat naar de zee rijden langer duurt omdat het bergop gaat en verdikke het is waar hoor.Want er wordt beweerd dat de Halletoren in Brugge onder de zeespiegel ligt.Alé dat wil toch zeggen dat het bergaf is van de zee tot in Brugge.

 7. hehe, een fietstocht kan altijd al eens goed doen

  In de supermarkt had ik eens een rekening van 510 euro ofzo, mijn lapje vlees kostte volgens de kassa 500 euro

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén