Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een handel in het groot

Die kruisbeelden waren niet de enige nalatenschap die we vonden toen we het huis kochten.

Aan onze gevel hangt namelijk een kapelleke. Jawel, het hangt er nog. En dat kapelleke heeft ook een verhaal. Vele huizen hier in de buurt hebben identiek hetzelfde kapelleke aan de gevel: ofwel opgehangen ofwel ingemetst.

Blijkbaar was er hier vroeger een pastoor die de kapellekes in grote getale had meegebracht van ergens en ze aan de parochianen had uitgedeeld. Of dat gratis was gegaan of niet heb ik nooit gevraagd.

Al meerdere keren heb ik het kapelleke willen weghalen. Maar dan bedenk ik me weer omdat de actie die we moeten ondernemen het net precies die belangrijkheid zou geven die ik er niet -meer- wil aan geven. En dus blijft het hangen.

Misschien is die opkoper er wel in geïnteresseerd?

Previous

Het kruiske uit Rome

Next

Een rolletje DC Fix

9 Comments

 1. Eigenlijk vind ik (zonder enige pauselijk-gerelateerde achtergrond :)) ze wel leuk… Leuker dan de Buddha’s van het Tuincentrum die overal rondslingeren.
  Toevallig heb ik er net afgelopen dagen hier in Comblain-Fairon een paar gefotografeerd – en lijkt jouwe me moderner (of zeg: minder kitsch, al vind ik de ‘kitscherige’ ook niet onaangenaam om te zien.)
  🙂

  • ms

   Wel ja, die blijken nu ook erg “IN”.

   Iedereen ineens boedhist?

   • Hihi, ja, dat vraag ik me ook wel ‘ns af…
    kHeb er al 8 jaar een onuitgepakte in een doos, gekregen, maar dan zie ik liever een Maria, dan zo’n grijnzende dikbuik van de Action 😉

 2. Ik zou haar laten hangen. Reden: mijn moeder vond altijd veel hulp en steun in haar Mariageloof. Vaak zegt ze dat Maria haar heeft geholpen tijdens moeilijke momenten in haar leven. Uit respect voor mijn lieve moeder zou ik zoiets dus nooit kunnen weghalen. Ik zou het gevoel hebben dat ik iets heel belangrijks van mijn moeder kapotmaak.

 3. Die kapelletjes hangen her en der. En aan jullie kanten zeker. Bij ons bomma ook. Ooit moest ik meelopen in de processie in Overwinden. Aan elk kapelletje werd er gestopt en gebeden. Ik mocht bloemblaadjes strooien, maar die waren na één straat al op. 🙂

 4. elsje

  Het is wel een fraai exemplaar dat kapelletje. Zolang het niet in de weg hangt…gewoon laten hangen voor de gemoedsrust. Ik ben van nature nogal bijgelovig vandaar. Durf bijvoorbeeld nooit Afrikaanse beeldjes op een bric & brac of andere markt aan te schaffen. Wie weet welke geest ik mee naar huis neem.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén