Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ongevraagde bezoekers

Ik stapte uit de douche, greep de handdoek en zag op de muur … “Ach ja” dacht ik “het is haast weer september, ze komen weer binnen”.

Eens afgedroogd en aangekleed vond ik het jammer dat ik geen foto had genomen … voor op het blog, maar waar blijf je met een gsm in de douche?

Zaterdag klapte ik mijn boek dicht, stond recht, liep naar het vroegere bureau en zette het boek in de boekenkast. Hoe lang duurt nu zoiets? Niet lang. Toen ik terug kwam zat er eentje op de vloer, waar een kleine vijf minuten eerder mijn voet had gestaan.

Maar ik had het fototoestel binnen handbereik en ik fotografeerde. En toen vroeg ik me af … want zie je, meestal dood ik geen spinnen. Ik ben er ook niet bang van. Het zijn nuttige beesten.

Maar ik ga nu niet zeggen dat ik sta te springen van vreugde als ze op mijn lokaal voetenterritorium komen te zitten. Dus ik dacht: “voetje of geen voetje” terwijl ik keek of de foto wel scherp was.

Ik moest niets besluiten. Toen ik terug keek, was het beest gewoon weg. Het liep niet ergens, ik zag het nergens. Het was gewoon vertrokken zoals het gekomen was. Stiekem.

En ja, het is september, ze komen weer binnen.

Previous

Bloemenkerkhof

Next

Een knijptang

15 Comments

 1. O, van die… ?

  • ms

   Inderdaad, van die … nu mogen ze zeggen dat ze niets doen -wat ik niet geloof, nadat een apotheker me vertelde dat ze wél bijten- zo graag zie ik ze ook niet: nuttig of niet.

 2. Als er spinnen zijn dan zijn er ook insecten.

  Mijn eigen vogelspin zit ook altijd binnen.
  Maar dat komt omdat hij bij mij woont.

  De krekels die hij eet moet ik dan ook zelf voeren.

  Vrolijke groet,

  • ms

   Deze zomer, net voor we vertrokken hadden we een invasie van vliegen, maar die duurde niet lang.

   Verder hebben we dikwijls wespen op zolder, maar als de spinnen daar zouden blijven, zou ik dat geen probleem vinden.

 3. Mooie scherpe foto.
  Bang voor spinnen ben ik niet, wel schrik ik soms van ze. In ons ouderlijk huis kwam er af en toe een achter het behang vandaan en spurtte met een noodgang door de woonkamer. Steevast een reuzenexemplaar met harige poten. Dat had je in oude woningen, ze huisden tussen de balken.
  Verder maak ik er geen punt van.

  • ms

   Het geeft me gewoon altijd het gevoel of er hier niet genoeg gekuist wordt, dat het niet proper genoeg is om ze weg te houden.

   Dat komt dan deels omdat ik echt geen maniak ben op dat gebied.

   ?

 4. Ik heb me laten vertellen dat er in ieder huis van deze spinnen zitten. En zolang ze niet over m’n gezicht wandelen, mogen ze van mij blijven.

 5. Onze katten maken er korte metten mee.
  Daar blijft niet veel van over.

 6. elsje

  Sinds ik verleden jaar ben gebeten door een huisspin wat mij een koortsig been, antibioticakuur en blijvend litteken opleverde ben ik op mijn kapot voor de spinnenkoppen en trap ik ze het liefst meteen dood.
  Niet diervriendelijk te noemen mijn gedrag maar tja..

  • ms

   Nu gaan ze bij hoog en bij laag beweren dat spinnen niet bijten. Of zij liegen of de apotheker jaren geleden loog.Toen stond ik vol met rode pukjes en volgens haar waren dat beten van de kleine spinnetjes die je (nog) niet kan zien, die meevliegen met de pluizen. Zij dacht dat die wel in ons bed zouden geboren zijn, vandaar de grote concentratie. Het medicijn (zalf) die ze gaf, werkte wel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén